Kan een walvis (per ongeluk) een mens opslokken?

Je ziet vaak dat walvissen met open bek zwemmen om plankton en kriel op te zuigen. Nadat ik een filmpje zag van twee geschrokken duikers die vlak naast zo'n walvis zwemmen en ternauwernood niet in de bek belanden vraag ik me af of een walvis per ongeluk ook een mens kan opslokken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik neem aan dat je de blauwe vinvis bedoeld aangezien deze plankton eet. Maar deze heeft een soort dat fliter voor zijn mond die er voor zorgt dat grotere dingen niet naar binnen kunnen dus nee, deze kan niet perongeluk een mens opeten. Orka's en potvissen wel maar deze zijn dan ook aaseters.

Een plankton (krill) etende walvis heeft een keelgat waar maar net een harig in past(niet, dat hij die eet) dus een mens doorslikken is dan ook onmogelijk.

Ja hoor, dat kan. Lees in de Bijbel maar eens wat God met Jonas deed. Maar je kunt het 3 dagen uithouden. Tenminste Jonas.

Ja dat kan Er is eens een duiker ingelikt door een walvis. Die duiker heeft hij even later weer uitgespuugd en de duiker mankeerde helemaal niets. Hij zwom gewoon weer naar boven. Dus ja dat kan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100