Hoe komt het dat een stuk paling nog beweegt na uren dood en in stukken gesneden te zijn?

Ik heb me ooit laten overhalen om gestoofde paling te koken, en ik heb dus paling gekocht (die leven nog in de meeste viswinkels) en in stukken laten snijden. =(

Dat was in mijn lunch pauze. Ik heb het pakje op aanraden van de vis-meneer in de ijskast gelegd voordat ik naar huis ging.

Toen ik het uitpakte zaten er nog stukken bij die bewogen, met tamelijk stevige bewegingen. Ik was er zo naar van, die stukken dode vis die nog bewogen, ik heb het in de vriezer gelegd en later weggegooid, ik kon het niet meer koken.

Ik begrijp het fenomeen van de kip die zonder kop nog eventjes door rent. Maar ik kan me niet voorstellen dat de zenuwen nog gewoon doorgaan na zo'n lange tijd, dit is een ietsje anders vind ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een paling heeft veel spierweefsel dat heel lang na het slachten blijft bewegen, dat zijn stuiptrekkingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100