Wat gebeurt er als een vrouw sperma van bijv een hond krijgt?

Word ze dan zwanger of hoe zit dat?
Btw pure intresse ben een man ;).
Maar ik denk er al aan sinds een paar jaar xD

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De mens heeft 46 chromosomen in een gewone cel, en een ei of spermacel heeft daar de helft van, dus 23. Deze zijn elk zo gevormd dat ze passen op de chromosomen van een ander individu van dezelfde soort, het moet dan ook exact passen. Een hond heeft 78 chromosomen en een zaadcel van een hond heeft dus 39 chromosomen, ten eerste veel te veel en ze zijn niet gelijk van vorm aan die van de mens. Een samensmelting van deze 2 soorten is dus vrijwel onmogelijk. Je kan dus alleen nakomelingen krijgen met een ei en zaadcel van dezelfde soort. Alhoewel een hybride ook te maken is, dit houd in dat 2 verwanten soorten samen nakomelingen krijgen. een tijger en een leeuw word een lijger of teeuw. een geit en een schaap word een scheit of gaap. een ezel en een paard word een muildier of muiezel. En zo zijn er nog tal van voorbeelden van hybride. (Afhankelijk van wie de vader en wie de moeder is word de naam gekozen) Let er wel op dat deze soorten sterk nauw verwant zijn!! En dat dit de enige rede is dat ze kunnen kruisen. Helaas zijn de nakomelingen van deze kruisingen altijd onvruchtbaar en zullen nooit nakomelingen voorbrengen. (al zijn er twijfels over een vrouwtjes lijger, die wel nakomelingen gekregen hebben, biologisch onmogelijk, dacht men!) Mocht er door puur toeval toch een bevruchting plaatsvinden, zoals in het verleden ook bij bijvoorbeeld een konijn en een kat gebeurt is, dan sterft het embryo vrijwel direct na de eerste delingen. Echter is het wel eens voorgekomen dat de dieren zich verder ontwikkelden, maar zoals biologen al hadden voorspeld stierven de propjes vlees (hele lelijke misvormde mormels) nog voor ze terwereld kwamen. Deze propjes staan nu in Het naturalis. De keren dat dit echter gebeurt is verwaarloosbaar en eigenlijk vrijwel onmogelijk! Kortom een bevruchting van een menselijke eicel door een honden spermacel is niet mogelijk. Wel kan een vrouw beschadigd raken door dit soort experimenten, denk aan allergieën, bepaalde virussen, geslachtsziektes die niet op de mens zijn afgestemd et cetera. (HIV is bijvoorbeeld een ziekte die van oorsprong bij chimpansees voorkwam, maar door beten bij de mens is gekomen, althans dat denkt men)

Dan gebeurt er niks. Het aantal chromosomen komt niet overeen dus kan de vrouw niet zwanger raken.

Een mens kan onmogelijk zwanger worden van een hond en omgekeerd. Het genetisch materiaal laat dat niet toe. Je kunt in principe enkel zwanger worden binnen je soort.

Ze word zeker niet zwanger maar op 9 juli jongslede stond er in de krant (telegraaf)(NUjij.nl)dat er een vrouw overleed aan een allergische reactie van de sperma van de hond die ze vaginaal ingespoten kreeg direct van de hond na een potje sex met deze hond. Dus het kan zeer zeker wel kwaad.

Je kunt berecht worden omdat bestialiteiten (sex met dieren) strafbaar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100