omdat er niets sneller dan het licht gaat, waarom reizen we dan niet gewoon met het licht mee?

omdat volgens einsteins relativiteitstheorie niets sneller gaat dan het licht zelf. zou het volgens die relativiteitstheorie dan ook mogelijk zijn dat we dan gewoon met dit licht zelf mee zouden kunnen reizen. want wanneer de fotonen die deel uitmaken van dit licht ons ook zichtbaar kan maken dat zou je daar voor in feite toch ook compatibel moeten met het licht zelf .

Weet jij het antwoord?

/2500

Tot mijn spijt moet ik je mededelen dat wij rustmassa hebben. Daarom kunnen we niet met het licht meereizen. Om een rustmassa te versnellen tot de lichtsnelheid is een oneindige energie nodig, en die bestaat niet. Enkel deeltjes met een rustmassa nul, zoals fotonen, kunnen met de lichtsnelheid bewegen. Wij horen daar niet bij.

Bronnen:
https://www.ikhebeenvraag.be/vraag/38670/Z...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Rustmassa

Je moet dan zoals SimonV uitlegde zelf ook uit massaloze deeltjes bestaan. Maar je kan dan proberen om een digitaal kopie van je hersenen te maken en dat via radio communicatie te versturen met de lichtsnelheid. Het zou kunnen dat er in het Heelal beschavingen zijn waar robots de dienst uitmaken. Die kunnen dan op deze manier met de lichtsnelheid reizen. Als wij ooit een bericht van ET opvangen dan zou zo'n bericht weleens instructies kunnen bevatten om en machine te bouwen waarmee we ET kunnen downloaden, en dan is ET ineens hier in het lichaam van een robot zonder dat er een ruimteschip voor nodig was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100