Wie heeft er leuke ideeen voor activiteiten voor 4 tot 12 jaar?

Het is best wel een brede doelgroep en het moet voor zoveel mogelijk leuk zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Speeltuin (nog leuker als er een zwembadje bij zit) Spelletjes buiten (verstoppertje, tikkertje, voetbal, skate-boarden, skeeleren, stoepkrijten b.v.) Spelletjes binnen (bordspelen zoals ganzenbord, monopoly, wie is het? of b.v twister). Verkleedspelletjes zijn ook altijd leuk of schminken. Puzzelen (grote vloerpuzzel maken b.v.) Naar de kinderboerderij, meestal is daar ook een klein speeltuintje bij. Knutselen en kleuren. Samen wentelteefjes maken. Naar het pannenkoekenrestaurant. Samen een leuke film kijken, in de bioscoop of thuis. Naar een pretpark gaan (wel een goed gevulde portemonnee meenemen. Naar het bos en daar een hut bouwen. Een speurtocht. Oudhollandse spelletjes zoals koekhappen, spijkerpoepen e.d doen het ook altijd nog goed. Naar het zwembad.

stoepkrijten, iedereen op verschillende niveaus. maar iedereen heeft plezier. oftewel de 4 jarigen laat je lekker kliederen, en de ouderen laat je een mooie tekening maken

Bij goed weer kun je naar t zwembad gaan,bij slecht weer bios en daarna lekker na de mac! Maar t beste is je vraagt t de kinderen zelf. Veel succes!!

Speurtocht is altijd leuk, vooral door het bos. Meng de groepjes zodat je van alle leeftijd wat hebt en verdeel ze in groepen van hooguit 6 kinderen. Bedenk opdrachten die zij in het bos kunnen doen. Geef ze b.v. een leeg luciferdoosje mee en de opdracht om zoveel mogelijk soorten insecten erin te stoppen. Of schrijf op de opdrachtformulier een aantal bomen op en zij moeten dan de blaadjes van die bomen erbij zoeken.

Het zou wel handig zijn als je de context van deze vraag even neer zet. Waarvoor dient deze activiteit? Vanuit school, sportverenging? Binnen, buiten? Budget? Maar goed, het leukste voor kinderen is vooral als ze zelf lekker bezig kunnen zijn. Buiten spelen vinden veel kinderen leuk. Geef ze een bal mee en een touw om mee touwtje te springen en krijten en ze zijn vaak een hele middag zoet.

Je kan iets leuk knutselen. Als het mooi weer kan je ook waterspelletjes spelen. Ook gewone spelletjes bv. verstoppertje, tikkertje,... kan ook heel leuk zijn.

Kijk eens op www.kinderdoeplein.nl. Hier vind je allerlei activiteiten die je kunt doen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Een speurtocht! Toegevoegd na 2 minuten: Oh ik zag net het antwoord "stoepkrijten" staan, maar ik denk dat graffiti spuiten veel meer aanspreekt. Koop voor allemaal een grote houten plank en laat ze los gaan ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100