Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom moeten kinderen een spreekbeurt houden???

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
1.2K
Ivana
7 jaar geleden
Als je vroeg leert spreken in het openbaar, durf je later ook beter voor je mening uit te komen, waar je ook bent. Een zegen dat kinderen zo vroeg die kansen krijgen. Wij, oudere generatie, moesten altijd ons mond houden. Velen van hoge leeftijd durven nooit iets in het openbaar te zeggen laat staan zichzelf te verdedigen als het er op aankomt.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Omdat dit hoort bij hun opleiding. Veel mensen zullen als ze volwassen zijn en een baan hebben iets moeten vertellen voor een groep of zelfs grote menigte. Als ze dit als kind al geleerd hebben te doen is het niet (meer) zo lastig om dat goed uit te voeren.
(Lees meer...)
Amadea
7 jaar geleden
Kinderen leren zich te verdiepen in een onderwerp, een onderzoekende houding te ontwikkelen. Kinderen leren hun interesses kennen en te uiten, omdat ze zelf het onderwerp mogen uitkiezen. Kinderen zijn bezig met taalontwikkeling, omdat ze moeten lezen en vertellen. Kinderen leren omgaan met lastige situaties (voor een groep spreken, dingen uit het hoofd vertellen) en doen zelfvertrouwen op als ze met deze lastige situatie kunnen omgaan. Kinderen leren om vragen te beantwoorden en met feedback om te gaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding