Is het verstandig om alsnog voor wiskunde te leren?

Hallo,

ik heb met de decaan op mijn school besproken om wiskunde te laten vallen, maar hij zei dat ze een week voor het eindexamen naar je cijferlijst gaan kijken en als je slecht staat voor het vak dan laten ze het vak vallen. Dus is het verstandig om voor wiskunde te leren, terwijl het toch niet op mijn diploma komt te staan als ik die tenminste haal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt denk ik erg van de situatie af, als het namelijk toch al spannend gaat worden of je überhaupt gaat slagen, is het misschien verstandig om je focus op andere dingen te leggen, zodat je in ieder geval slaagt. Aan de andere kant, als het niet zo heel spannend is, kun je het er net zo goed wel bij doen, krijg je er een leuk certificaat bij waarop staat dat je ook wiskunde gedaan hebt.

Het is sowieso verstandig om te leren als je een examen krijgt. Stel dat je school je geen toestemming geeft om het te laten vallen, dan zit je met een probleem want je hebt niet geleerd. Aangezien je het wil laten vallen is het het slimst om de meeste tijd in andere vakken te steken waar je wel heel graag een hoog cijfer voor wilt/moet halen. De rest van je tijd (of gewoon een kwartiertje per dag) steek je dan in wiskunde. Je zou dan zelfs nog je examen kunnen doen, zodat jij toch weer iets op je lijst hebt staan wat de rest niet heeft. Mocht school dan geen toestemming geven heb je in ieder geval geen last dat je niet bent geslaagd omdat je teveel minpunten hebt (omdat je dan bijvoorbeeld een 3 hebt voor wiskunde).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100