Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

is er een mbo opleiding maatschappijleer?

ik wil graag journalistiek gaan doen op het HBO. Helaas hebben ze hier geen opleidingen voor op het MBO. De enige MBO scholen die iets aanbieden in deze richting zijn in Friesland en in Rotterdam. Dit is helaas niet voor mij te doen. Ik ben aan het twijfelen om eerst HAVO te gaan doen en dan HBO of een andere MBO opleiding die goed aansluit op journalistiek. Ik dacht dat maatschappijleer hier wel goed op zou aansluiten, en ik vind dit ook super interessant. Helaas kan ik niets hiervan vinden naast leraren opleidingen maatschappijleer. Weet iemand of er iets in die richting is, en hoe die opleiding heet?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
3.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ten eerste is er een MBO opleiding Journalistiek behalve Rotterdam of Friesland. namelijk in Utrecht.
http://www.mboutrecht.nl/opleiding/mhbo-journalistiek-communicatie/

Dan is er nog dit:
http://jongeren.rijnijssel.nl/opleidingen/Creatief/Media/Camerajournalist%20(camjo)%20BOL/ (zit in Arnhem, ook een goede om door te stromen naar het HBO)

Er is nog wel de opleiding, Medewerker evenementenorganisatie. Van hieruit kan je ook doorstromen naar het HBO.
http://www.roc.nl/default.php?fr=details&id=3606

Een echte opleiding maatschappijleer is er niet. Je krijgt wel burgerschap lessen bij elke MBO opleiding. (Dat is ook maatschappijleer) Burgerschap is tegenwoordig een verplicht vak.
(Lees meer...)
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding