Moet ik schoolgeld betalen?

Ik krijg zelf studiefinanciering, maar is het niet verplicht dat de ouders dit moeten betalen? Ik zit op het MBO en ben dus 18 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je ouders krijgen elk een brief van DUO in Groningen waarin staat wat ze als ouders op grond van hun inkomen, opgevraagd bij de belastingdienst, zouden kunnen bijdragen aan jouw studie. Het is dus niet per definitie zo dat elke ouder kan/moet bijdragen.

Nee dit is niet verplicht. Hangt er vanaf wat je ouders bepalen. Als zij het willen betalen en jou de studiefinanciering laten houden dan kunnen ze dat kiezen. Of ze kiezen ervoor dat jij alles betaald van je studiefinanciering. Of dat ze de helft bepalen. Verschilt dus per ouders

Je moet schoolgeld betalen als je na 1 augustus 18 jaar bent geworden en een voltijds MBO opleiding volgt. Jij volgt de opleiding, jij krijgt studiefinanciering om je school te kunnen betalen, je ouders mogen mee betalen maar hoeven dit niet. Toegevoegd na 2 minuten: Als je op of na 1 augustus 18 bent geworden, daarvoor hoef je geen schoolgeld (lesgeld) te betalen.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100