Ik ben Amerikaanse. Heb een High School Diploma. Ik heb veel werk ervaring, commercieel, ik spreek 3 talen. Waroom zonder HBO geen chance?

Ik wil graag als vertaler werken. Duit/Engels. Ik heb veel levens ervaring. Er zijn vacatures geweest war ik weet, ik ben de juiste kandidat, maar zonder Hbo, helaas. Help!

Weet jij het antwoord?

/2500

Tsja, je haalt een diploma niet voor niets. Een diploma is het bewijs dat je bepaalde opleiding met succes hebt afgerond, zodat de werkgever weet dat je op een bepaald niveau zit. Desondanks is het weldegelijk mogelijk om zonder de benodigde diploma's een bepaalde baan te krijgen. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat je bij je vorige werkgevers ook vertaalwerk moest, indien van toepassing. Levenservaring is denk ik voor vertaal werk niet zo interessant, en daarnaast is levenervaring ook niet te meten. Behalve als dat gerelateerd is aan je werk. In dit geval kan je aangeven dat je in meerdere landen geleefd hebt. Ook moet je rekening houden dat in deze tijd het eenmaal langer duurt voordat je een baan hebt. Je bent vast niet de enige die solliciteertd voor een baan. Zoals gezegd wordt een diploma als een goede graadmeter gezien op welk niveau de sollicitant is. Als je dat dus niet hebt, zul je dat op andere terreinen moeten compenseren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100