Hoe weet een bedrijf wie waar is?

Hoe weet een bedrijf met meerdere medewerkers wie zicht waar bevind en wie waar mee bezig is?

Toegevoegd na 51 seconden:
zich*

Weet jij het antwoord?

/2500

De afdeling planning is verantwoordelijk voor de juiste mensen op de juiste plaatsen.

Nou waar kan een gps tracker in uw werkvoertuig. En wat u aan het doen bent kan die niet weten alleen als ie komt kijken. Of collega's aansturen om op te letten.

Ik denk dat vrijwel geen enkel bedrijf dat exact weet. Binnen een gebouw kan iemand zich op tientallen, honderden of duizenden verschillende plekken bevinden (afhankelijk van de grootte van het pand). Het is onmogelijk dat te registreren tenzij je iedereen een chip zou geven ;-). Ook buiten het bedrijf is het alleen in theorie bij te houden. Ik heb zelf bijvoorbeeld regelmatig zakelijke afspraken buiten de deur. Uiteraard zijn die afspraken bekend bij mijn leidinggevende, maar hij kan niet controleren of ik ook daadwerkelijk ben waar ik zeg dat ik ben. Natuurlijk gaat dit in goed vertrouwen en zullen de meeste medewerkers hierover niet liegen, maar ik durf er alles onder te verwedden dat het toch regelmatig voorkomt (bijv. iemand die een sollicitatiegesprek heeft wat zijn leidinggevende niet mag weten en daarom zegt dat hij ergens een zakelijke afspraak heeft).

Naarmate een bedrijf groter is zal men beter weten waar de meeste werknemers zich ophouden. Voor de tijdregistratie en "overwerkregistratie" zijn er digitale prikklokken die aangeven wie in ieder geval binnen is en wie niet. Een belangrijk neveneffect hiervan is, dat men bij calamiteiten óók weet wie er al buiten is en wie niet. De medewerkers zijn aangenomen voor hun specialisaties en horen dus bij specifieke afdelingen. De procesoperator houdt in zijn/haar ruimte de productieprocessen in de gaten (als hij/zij de boel alleen laat loopt het in de soep). Enkele procesingenieurs zitten bij hun gespecialiseerde proeffabriek en de chemici/microbiologen/technisch ingenieurs e.d. werken op hun specifieke laboratorium. Allemaal plaatsen waar men de medewerkers terug kan vinden. Zijn er besprekingen, dan liggen die vast inclusief de gespreksplaats. Ook de productiemedewerkers, magazijnmensen, portiers e.d. hebben hun vaste plek. De slechtst traceerbare mensen zijn de schoonmaak(st)ers en beveiligers, omdat die meestal op diverse afdelingen een taak hebben. Een goed georganiseerd bedrijf zal dus over het algemeen zijn mensen wel terugvinden. Medewerkers die veel door het bedrijf heen lopen hebben meestal ook een oppiepsysteem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100