Waarom aankoop een snackbar/eethuis moeten boekhouder nodig?

Ik was paar dagen geleden afspraak met de makelaar,de doel is wil een snackbar aankopen,maar hij vertelde: Je hebt een boekhouder nodig,en dan kunnen we verder met de aankopen bespreken.

Mijn vraag is: Waarom moet een boekhouder inschakelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

als je een snackbar koopt koop je meer dan alleen het pand, maar ook het bedrijf. juist voor dat laatste heb je die boekhouder nodig, anders loop je risico's die je verder niet wil lopen.

Waarschijnlijk heeft de makelaar zijn twijfels, of U boekhoudkundig voldoende bekwaam bent om een bedrijf te runnen met al onze Nederlandse wetten en regeltjes.

Je moet minsten de balans winst en verliesrekening van de afgelopen 5 jaar begrijpen en snappen wat je wel en niet kunt verdienen in de zaak.

Ik vind dit een beetje vreemd verhaal en voorwaarde van die makelaar.Ik denk dat ie je niet serieus neemt en het daarom vraagt.De makelaar verkoopt het punt uit.FF cru gezegd het gaat hem geen hol aan of jij een boekhouder hebt of niet.Sterker nog dat is niet eens verplicht je mag ook zelf je boekhouding verzorgen als je dat kan en je aangiftes e.d.regelen.Als jij de vraagprijs kan betalen zou ie je het gewoon moeten verkopen.Voor mijn part koop je het om er nooit wat mee te doen dat is jouw zaak en niet de zijne.Ga weer in gesprek met hem en laat m weten dat je een serieuze kandidaat/koper bent en die eis onzin is!Is de makelaar aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaardij dan kan je eventueel een klacht aan de Geschillencommissie Makelaardij sturen.Kijk even via onderstaande link hoe je dat moet doen. http://www.consuwijzer.nl/Ik_wil_advies_over/Huis_en_tuin/Dienstverlening_door_makelaar_en_of_notaris/Basisinformatie/Wat_kan_ik_doen_als_ik_een_klacht_heb_over_een_makelaar

Een makelaar heeft een verantwoordelijkheid om de transactie op een goede wijze te laten plaatsvinden, zowel vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid, ook naar de vraagsteller, maar daarmee uiteraard ook jegens de verkoper. Als hij van oordeel is dat de vraagsteller de moeilijkheden onderschat en onvoldoende op de hoogte is kan ik me voorstellen dat hij wil weten of de vraagsteller daarvoor deskundigheid heeft ingehuurd.

Vreemd dat hij dit vraag mbt het aankopen van een pand. Hij zou wel kunnen vragen naar de financiele situatie en dat kunnen aantonen. Dat heeft te maken met de financiering van je bedrijf. Of jij (nu) een boekhouder hebt, is toch niet aan hem. Ik denk wel dat als je een eethuis gaat runnen, je mogelijk niet een ster hoeft te zijn in boekhouden of dit er bij willen doen. Dat kun je beter uitbesteden aan iemand die dat snel en goed doet zodat je financiele administratie goed loopt. Vraag het gewoon aan je makelaar waarom hij dat wil weten of waarom hij dat nodig vindt. Jij bepaalt of je een pand koopt of niet en daarna wordt gekeken of je genoeg financiele middelen hebt om dat te kunnen doen, of lenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100