Zijn er banken die iemand een lening bieden van 25.000 tot 30.000 als deze persoon geen Eigen vermogen inbrengt maar wel een goed plan heeft

Het gaat om een plan voor een "sportclub" in een regio waar in de omtrek niets zit.

Toegevoegd na 5 minuten:
Het zal niet alleen een idee zijn maar een compleet ondernemingsplan met gedegen onderzoek e.d.

Vooral het bedrag lijkt mij een schrijntje voor banken dus ben benieuwd of ze dan iets coulanter in lening uitgeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee de bank eist momenteel keiharde garantie voor haar uitgeleende geld, garantie op louter en alleen op een goed idee, dat zal anno 2011 niet meer gaan lukken. Je kan wel proberen de lokale overheid warm te krijgen zodat zij eventueel de bank kunnen overtuigen.

Als je een goed ondernemingsplan hebt en een bank ziet wat in je plan, zullen ze je waarschijnlijk die lening geven. Het is afhankelijk van het plan en het geld wat je daarwerkelijk nodig hebt en wanneer je dat denkt terug te verdienen etc. Ga niet naar de bank, zonder dat je een ondernemingsplan kan overleggen.

Als er een onderpand is in de vorm van bijvoorbeeld onroerend goed, zal de bank sneller geneigd zijn om een lening te verstrekken. Eigen inbreng van geld is dan niet nodig. Dat het bedrag voor een bank een schijntje zou zijn is een misverstand. Er kloppen dagelijks mensen aan met briljante ideeën die alleen een dergelijk 'schijntje' nodig hebben. Maar met een goed plan kom je een eind. Een laatste gevaar zit in 'sportclub'. Die staan nou niet bepaald bekend als moneymakers. En dat er geen aanbod is kan komen omdat de vraag ontbreekt. Maar ik ken jouw situatie niet dus nogmaals, als je een fantastisch idee hebt en de bank vind dat ook, dan maak je een kans. Ook al heb je de huidige houding van banken als het gaat om leningen verstrekken nou niet bepaald mee.

Dat is mogelijk. Je kunt ook kijken naar een microkrediet. Die gaan tot 35.000 euro, dus heel micro is dat niet. Bijvoorbeeld bij Qredits.nl Die stellen eigen inbreng of onderpand niet verplicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100