Hoe zijn taxis rendabel als ze moeten concurreren tegen zwartwerkers en Ubers?

Soms zie je in het centrum dezelfde taxi’s de hele dag op dezelfde plek staan, wachtend op een klant, in de schaduw van zwarte taxi’s en goedkopere Ubers. Hoe kan het dan toch dat deze chauffeurs/taxibedrijven genoeg geld verdienen om rond te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewone taxi's zijn rendabel omdat ze commerciële tarieven hanteren en in het hele land actief zijn. Concurreren tegen zwartwerkers en Ubers? Komt relatief weinig voor. Ubers en zwartwerkers zijn geen serieuze concurrenten van normale taxi's omdat ze vrij zeldzaam zijn. In Nederland rijden Ubers alleen veel in Amsterdam en heel soms in Rotterdam. Zwartwerkers rijden in principe nergens.

Legale taxi’s kunnen concurreren met Uber en snorders (illegale taxi’s): -omdat ze betrouwbaarder zijn of iig lijken voor veel klanten. -omdat Uber en snorders geen passagiers mogen oppikken op sommige geliefde locaties, zoals Schiphol. -omdat zakelijke passagiers een legale taxi nodig hebben (liefst waar ze met creditcard kunnen betalen) om de bon te kunnen declareren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100