Hoe noem je iemand die een merk vertegenwoordigd in een supermarkt?

Iedereen heeft het vast weleens gezien: in de supermarkt staat iemand met promotiemateriaal van een merk en het nieuwe product van het merk in een winkel. Ze werken niet bij de supermarkt, maar komen echt vanuit dat merk en bieden dan eten of drinken aan van het nieuwe product. Dit gebeurt het meeste in grote supermarkten vaak. Hoe noem je zo iemand en hoe vind je zulk werk? Werken zij dan vaak toch bij de winkel of werken ze bij dat merk, of via een soort uitzendbureau?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze promotiewerk doen noemen we dat een promotor. Dit kan een uitzendkracht zijn, maar het kan ook iemand zijn die in vaste dienst is van diegene die het te promoten product produceert.

Je zou misschien denken dat het een promotor was. Maar dat is niet het geval, zie Wikipedia: • Promotor (algemeen): Iemand die bepaalde ontwikkelingen actief stimuleert. • Promotor (hoogleraar): een hoogleraar die een promovendus en de vorming en verdediging van zijn/haar academisch proefschrift begeleidt. • Promotor (genetica): deel van een gen of genen. • Promotor (fysische chemie): een stof die een proces versnelt. • Bouwpromotor: iemand die zich toelegt op grootschalige woon-, winkel- en/of administratieve projecten. Het wordt een sales of food promotor genoemd. Als sales promotor ben je het visitekaartje voor een bepaald merk, product of dienst. Je geeft live demonstraties, informeert winkelpersoneel, bedenkt acties en brengt deze onder de aandacht bij het publiek. Naast de directe verkoopfunctie op de vloer draag je tevens zorg voor het uitvoeren van verkoop-, en marketingplannen en maakt de vertaalslag naar de klant. Met als doel de afzet en omzet vergroten. . Daarnaast kan het een winkeldemonstratrice zijn. Deze probeert in de supermarkt een (nieuw) product onder de aandacht van de consument te brengen. Of winkeldemonstrateur natuurlijk. Misschien zocht je overigens naar de term ‘merkambassadeur’. Die kunnen voedingsproducten demonstreren, maar ook andere functies voor een bedrijf vervullen.

Toegevoegd op 17 november 2019 09:19: bron
Bronnen:
https://www.catchyourtalent.com/blog/sales...
https://www.bijbaan.nl/vacatures/560979-me...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100