Wat is het voordeel van ziek zijn en niet doorbetaald krijgen van je werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan gaan bedrijven minder snel failliet.

Nou voor jezelf zit daar geen voordeel in natuurlijk. Het alleen een voordeel voor je werk, werknemers melden zich minder snel ziek. Voor jezelf zou je het alleen als voordeel kunnen zien, omdat je minder snel geneigd bent niet naar je werk te gaan als je even moe bent. Toegevoegd na 1 minuut: Ik zie nu pas dat ik het een beetje krom geformuleerd heb, maar ik neem aan dat iedereen begrijpt wat ik bedoel.

je ziet je krenterige baas niet, die je niet wil doorbetalen...

Dan zal je wel niet op de loonlijst staan en heeft hij en heb jij geen rechten en verplichtingen naar elkaar .M.a.w dat jij zo naar een andere baas kan stappen,hij kan je niet tegenhouden.

Voor jou , op dat moment niet . Dus ben je een btj ziek en krijg je dan geen salaris ja nadelig . Maar het systeem wordt er wel erg duur door , in veel bedrijf takken zelfs onbetaal baar . Eigenlijk het is het nu nog een taboe , om er over te praten en werkt dit systeem van werkgever overal voor op telaten draaien contra productief , en werkt , allerlei vormen van vooroordelen , ouderen discriminatie enz in de hand . Waarom worden ouderen , exWAO patiënten , enz bijna niet meer aangenomen . Ja door , dat werkgevers het niet kunnen betalen , of niet willen , maar vooral als je concurrent het niet doet prijst hij zich beter in de markt . Er zou meer eigen risico moeten komen bij de werknemer , of dat het zo georganiseerd wordt dat iedereen het zelf mag weten hoe hij of zij dat verzekerd wenst . Nu blijven juist kwetsbare groepen buiten het arbeidsproces omdat we het zo sociaal geregeld hebben .

Voordeel voor wie? Werkgever of werknemer? Voor de werkgever lijkt dat me duidelijk, die heeft minder extra kosten bij ziekte van een werknemer. (Extra kosten zijn er toch wel, want er blijft werk liggen, er moet een vervanger ingewerkt worden, of iemand ingezet worden van een andere afdeling, die veelal minder snel zal zijn.) Voor de werknemer zie ik niet zoveel voordelen, of het zou moeten zijn dat je je minder snel schuldig voelt ten opzichte van je baas wanneer je een keer echt ziek bent, omdat je weet dat je in elk geval niet betaald krijgt voor uren die je niet werkt. Daarnaast zie ik vooral nadelen, want als je langdurig ziek bent, ga je toch echt in financiële problemen komen, terwijl ziekte vaak tóch al extra kosten met zich meebrengt.

Helemaal niet betalen tijdens ziekte mag niet. Dat hebben wij in NL geregeld in de wet. Maar de eerste (2) dag(en) niet komt best wel vaak in de CAO's voor. Dit is om de eendagsziekte ontmoedigen. Ziekenverlof is iets waar de gemiddelde werknemer van denkt dat dat een recht is. Maar eigenlijk verzoek je je werkgever baas om jou ziekenverlof te verlenen. Als je echt ziek bent zal geen werkgever daar moeilijk over doen. maar helaas wordt er veel misbruik gemaakt van ziekenverlof en lopen de kosten enorm op. Voel je je dus "niet zo" lekker zal je je niet zo snel ziekmelden ls je een eigenrisico hebt. En vor "niet zo" lekker is ziekenverlof niet bedoeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100