Stel je hebt een sollicitatiebrief verstuurd via de mail. Hoelaat moet je wachten voordat je naar het bedrijf belt?

Toegevoegd na 39 seconden:
Hoelaat=hoelang

Weet jij het antwoord?

/2500

Is het wel gebruikelijk,dat via de mail te doen? Ik zou iig wachten,tot er antwoord terug komt.

Vaak staat er bij een online sollicitatie ook een eind datum (bijvoorbeeld: Sollicitaties na 04-01-2012 worden niet meer in behandeling genomen) Die datum kun je sowieso afwachten want je mag er vanuit gaan dat er pas gesprekken gaan plaatsvinden na die datum.

als er geen laatste dag staat waarop je kunt solliciteren, dan na 2 weken bellen, staat die datum er wel, dan 2 weken na die datum bellen.

Ik zou als ik jou was EERST naar het betreffende bedrijf bellen, puur om wat uitgebreidere info over de vacature te vragen. Pas dan zou ik de brief (per post) gaan schrijven waarin je weer kunt refereren aan het telefoongesprek dat je met die persoon van het bedrijf hebt gehad. Per mail solliciteren is in de meeste gevallen 'not done', behalve als er juist specifiek om wordt gevraagd. Is dit niet het geval, doe dan per post. Per mail getuigd van luiheid, desinteresse en solliciteren omdat je MOET solliciteren. Toegevoegd na 2 minuten: Eén week na het verzenden van je brief, bel je naar het bedrijf en vraag je of ze jouw sollicitatie in goede orde ontvangen hebben. Eventueel vraag je daarna wanneer je een volgend bericht van hen kunt verwachten.

Bronnen:
Ervaring met sollicitanten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100