Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Aan de body tag in de bron voeg je het background-color attribuut toe:
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Of gewoon met 'black'.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
En waarschijnlijk mot je dan ook je tekst-kleur aanpassen:
achter de puntkomma, maar vóór de aanhalingstekens: font-color: white; (of een andere kleur).
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
mot=moet (of: wil)
Als je bij de broncode van je website kunt, zoek dan je .css bestand even op en open het in wordpad of notepad. (of "notepad++" wat ik altijd gebruik, zie: http://notepad-plus-plus.org)
CSS staat voor Cascading Style Sheets en een .css bestand is een file waarin je de lay-out van je pagina kunt definiëren.
Als je nog geen .css file hebt maak er dan eentje (Hoe? zie bronvermeldingen)

In je .css file zet je de volgende code:

html, body{
background-color: #000000;
margin: 0px;
padding: 0px;
}

Om je website in alle browsers zo consequent mogelijk weer te geven kun je het beste zowel je "html" als je "body" een zwarte achtergrond geven, en ook altijd meteen de margins en de padding standaard op 0 zetten voor alle elementen op je pagina omdat sommige browsers als je dit niet definieert wel eens gekke dingen doen met je site.
Je kunt in je .css kleuren definiëren met hun engelse naam (blue, black, red, yellow, etc) of met een hex-waarde (#000000, #ff0000, #FFFFFF, etc), of met een rgb of rgba waarde zoals: rgba(120,120,120,0.5), rgba(95,95,95,1), etc.

De hex waarde (zoals Jackall in zijn / haar antwoord gebruikt heeft) is degene die je het beste kunt gebruiken als je niet met transparante kleuren hoeft te werken. (Blijf die dus maar gewoon gebruiken zolang het geen problemen oplevert)

Succes met je site!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding