Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan een pedofiel verliefd zijn op een volwassene?

Bijvoorbeeld een volwassene van rond de dertig, die jong oogt, onschuldig en onderdanig is?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
3.5K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Een pedofiel wet niet wat het is om verliefd te zijn. Een pedofiel is zwaar ziek en geestelijk gestoord. Met deze gebreken kun je dus nooit echt verliefd zijn. Niet op een volwassene en niet op een kind.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik ben het eens met bovenstaande reactie,en waarom zou iemand zo'n relatie willen met zo iemand,sick.>_
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Een pedofiel kan heel goed verliefd zijn.
Meestal op een kind. En net als bij andere mensen die verliefd zijn, is het een keuze of je daar iets mee doet. Almighty en Laurena:
Jullie zijn in de war met pedoseksuelen!!!
Mensen die kinderen misbruiken. Het is maar kort geleden dat homofielen zwaar ziek
en gestoord genoemd werden.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Wat ik geloof is dat pedofielen wel verlieft kunnen worden, ik denk dat er gewoon iets verkeerds zit in de hersenen waardoor ze juist op jonge kinderen vallen. Geloof me, pedofielen hebben echt een hart en zijn niet gestoord! In mijn buurt was er een volwassene man die op jonge kinderen viel, hij vond het zelf verschrikkelijk dat dit zo was omdat hij zich altijd heeft ingehouden om niets te doen en hij wist dat het fout was. Uiteindelijk had hij zelfmoord gepleegd omdat hij anderen geen kwaad wou doen...
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
@Momopoyolo: Ik ben het niet met je eens. Pedofielen denken dat ze van een kind houden maar het is niks anders als het genot wat ze er achter zoeken. Eigenlijk is het hetzelfde als naar de hoeren gaan. Je gaat niet naar de hoeren omdat je van haar/hun houd, maar het gaat puur om de seks (zonder liefde). Daarnaast kan ik geen onderscheid maken tussen een pedofiel en een pedoseksueel. Misschien is het er wel, maar daar wil ik me niet bij neerleggen. Ze sporen gewoon niet en zijn gevaarlijk voor de samenleving. Daarnaast komt jou reactie heel raar bij mij over. Het lijkt bijna of je begrip vraagt voor de mensen, omdat homo's ooit ook in hetzelfde schuitje zaten. Dus met andere woorden zou ik me er bij neer moeten leggen dat over 10 jaar een pedofiel of pedoseksueel het normaalste van de wereld is?
Sorry, maar dit gaat me te ver. Normaal gesproken ben ik het bijna altijd met je eens, maar deze keer niet.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
@Almighty Kijk eens naar deze uitzending: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1252637
Dan krijg je misschien meer begrip voor pedofielen. Zolang ze hun gevoelens niet praktiseren zijn ze de enige die eronder lijden. Veel pedofielen zijn zelf misbruikt als kind. Ze walgen ook vaak van zichzelf, maar ze kunnen niks doen aan die gevoelens en kunnen het ook niet uiten.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
@Matteo Of was hij sowieso niet van plan ze kwaad te doen en kon hij het met niemand delen en walgde hij zo van zichzelf dat hij het daarom deed? Wisten mensen voor zijn zelfmoord al dat hij pedo was, of was het erna?
Iig denk ik dat meer het probleem is dat ze hun geheim niet kunnen delen omdat er weinig mensen begrip voor hebben en de hele maatschappij ze afkeurt, dan dat ze echt bang zijn een ander iets aan te doen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
@laurier
Vraag jij hier nu werkelijk begrip voor pedofielen?
Ik heb zelf mee te maken gehad met zo iemand doordat een familielid hier het slachtoffer van is geworden.
Ze was toen pas een kleuter en heeft jaren later(na therapieën en opnames)zelfmoord gepleegd omdat ze het niet kon verwerken.
Ik kende deze persoon ook en het was een akelige man die je altijd beetpakte,kietelde op een vervelende manier waarbij je je als klein kind al niet fijn bij voelde.
Pedofielen zijn gewoon pedoseksuelen die bang zijn gepakt te worden en Almighty heeft dit ook weer goed gezegd.
En zielige praatjes van die figuren dat ze bijna zelf ook misbruikt zijn geloof ik niks van.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
*is: bijna zelf allemaal*
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ja ik vraag begrip voor pedofielen, net zoals het ook niet raar is om begrip te hebben voor homoseksuelen. Ik vraag geen begrip voor mensen die een ander opzettelijk schade aanrichten. Ik vraag GEEN begrip voor praktiserend pedoseksuelen. Ik vind het zelf ook walgelijk, maar veel vinden dat ook van zichzelf. Het zijn gevoelens waar ze niks aan kunnen doen. Net zoals ieder mens verliefd kan worden op iemand die nooit iets met hem of haar zou willen. Ze lijden zelf het meest eronder.
Verdiep je eens in plaats van zo te veroordelen en zeggen dat ze zielige praatjes hebben oid. Stel je voor dat een dierbare van jou zulke gevoelens zou hebben, zou je die dan ook zo afschrijven? Pedofielen kunnen juist heel gevoelige mensen zijn die van binnen zelf nog kind zijn en daarom ook op kinderen vallen terwijl ze daar zelf echt niet voor gekozen hebben om die gevoelens te hebben. Zolang ze een ander niet schaden vind ik dat ze best een beetje medeleven verdienen. Er zijn meer niet-pedofielen die een ander kapot maken, dan pedofielen.
Ik kan me je heftige reactie voorstellen als je zelf een slachtoffer kent van een pedoseksueel, maar vergeet niet dat je verschillende soorten pedo's hebt.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
@Laurier - Zelfs die pedo's die ook van zichzelf walgen en misschien nog nooit iets gedaan hebben, zijn als lopende tijdbommen. Je weet gewoon dat het op een goeie dag fout gaat. Tja... en dat ze er zelf niet om gevraagd hebben, daar kan ik natuurlijk niks aan doen. Mijn pa en ma waren voor hun 50ste al dood omdat ze kanker kregen. Daar vroegen ze ook niet om, dat kregen ze gewoon, terwijl ze een gezond leven hadden.
Maar zoals jij vroeg, zal ik me er eens wat meer in verdiepen. Niet dat het mijn mening zal doen veranderen, maar het kan natuurlijk ook geen kwaad.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Het hoeven geen lopende tijdbommen te zijn. Een homoseksueel die niet iemand kan krijgen van het eigen geslacht hoeft zich ook niet persé op een te vergrijpen aan iemand. De meeste verkrachters zijn niet eens uit op seks, maar op macht. Pedofielen niet.
Uit de reacties blijkt dat ze ook best verliefd kunnen worden op een volwassene. En dan kunnen ze daar hun lusten uiten.
Betreft het kunnen voorkomen van kanker heb ik een geheel andere mening maar die hoort niet thuis in deze discussie. Maar toch kijk eens naar de film Forks over Knives.
Fijn dat je je wilt verdiepen in het onderwerp. Je mening hoeft niet te veranderen, maar wat meer nuance erin zou al een vooruitgang zijn.
Kristal
11 jaar geleden
Laurier, ik ben het helemaal met je eens. Persoonlijk vind ik dat iedere pedoseksueel die misbruikt maakt van kinderen levenslang vast dient te zitten, uit bescherming voor onze kinderen.
Tegelijkertijd kan je zeker niet iedere pedofiel over één kam scheren door die ook maar pedoseksueel te noemen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

in principe kan een pedofiel verliefd worden op ieder ander dan een kind. vaak zijn de gevoelens voor jonge kinderen een sexuele voorkeur . maar ook "normale" mensen hebben een voorkeur en kunnen hier van afwijken (bijvoorbeeld'; een man houd van vrouwen met grote borsten, maar word verliefd op een vrouw met kleine borsten).
een voorkeur is niet altijd een grens. dus ja ook pedofielen zullen verliefd kunnen worden op een volwassen man/vrouw en daarnaast zal hun sexuele interesse voor kinderen meestal niet afnemen., zoals de man die op grote borsten valt dit mooi zal blijven vinden ondanks dat zijn eigen vrouw dit niet heeft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Het kan, maar een pedofiel valt over het algemeen op kinderen die nog niet in de puberteit zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Over het algemeen zijn in de meeste gevallen seksuele voorkeuren niet strikt af te bakenen.

Pedofilie is een term, die wordt gebruikt voor het zich seksueel PRIMAIR aangetrokken voelen tot kinderen die nog niet geslachtsrijp zijn.

Voor de duidelijkheid:
[Pedofilie is aanverwant aan pedoseksualiteit en kindermisbruik, maar niet noodzakelijkerwijs hetzelfde. ]

Iemand die zich PRIMAIR, dus vooral, aangetrokken voelt tot een bepaald ander type mens, zou best zomaar verliefd kunnen worden op een heel ander type.

Ik heb in mijn leven wel geleerd dat generaliseren, op wat voor vlak dan ook, bijna nooit werkt.
Mensen zijn allemaal zo verschillend en zo persoonlijk en zo onvoorspelbaar, dat niet is te zeggen dat "iets" niet of nooit zou kunnen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
+1
Kristal
11 jaar geleden
+1
Een pedofiel kan evengoed verliefd worden op een volwassene. Die volwassene hoeft daarom niet jong te ogen noch onderdanig over te komen.

Het is niet omdat je sterk aangetrokken wordt door jongeren dat je daardoor automatisch niet meer aangetrokken wordt door ouderen. Het ene sluit dus het andere niet uit.

Het is ook niet zo omdat een meerderjarige verliefd wordt op een minderjarige dat die meerderjarige dan meteen een pedofiel is.
Vele meerderjarigen (zowel vrouwen als mannen) hebben ooit een gevoel van verliefdheid ervaren tegenover een minderjarige doch hebben dat gevoel beredeneerd een veilige plaats gegeven zodat ze er geen daden tegenover zouden stellen. Pas als je die grens niet meer kan trekken solliciteer je naar de status van pedofiel.

Fijne avond nog!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Kristal
11 jaar geleden
+1
De pedoseksueel of pedofiel, zoals je dat hier gebruikt, kent een behoefte aan seksueel contact met een adolescent of met een nog niet geslachtsrijp kind. Hierin zit meteen het antwoord op je vraag. Afhankelijk van de afwijking kan zo'n persoon dus inderdaad verliefd zijn op een volwassene die, zoals je beschrijft: jong, onschuldig en onderdanig is.

Het strafbaar zijn van zo'n persoon is dan ook gelegen in de omgang met minderjarigen. In het jouw beschrevene is de vraag die overblijft of de andere volwassene dit als gestoord sexueel gedrag ziet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding