Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de naam van deze plant?

Ik heb gister in het tuincentrum een kamerplant gezien en daar wil ik graag de latijnse naam van weten. Ik weet de Nederlandse naam alleen niet. Het was een hangplant. Hij had hele lange en brede groene bladeren en hij had aan de zijkant van die bladeren oranje bloemetjes. Ik weet dat het tweede deel van de latijnse naam met Rh begon.
Weet iemand over welke plant ik het heb?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Wonen
852
Amadea
11 jaar geleden
Ben een tijd aan het zoeken geweest, maar daar is zo niet achter te komen. Wellicht is het slimmer dat tuincentrum even te bellen, en te vertellen in welke rij je de plant ongeveer zag staan. Dan kunnen zij jou de naam verstrekken!
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
fotootje???
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ja, ik zou ook een even contact opnemen met dat tuincentrum.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ik weet niet precies wat 'heel lang en breed' is, en dat maakt nogal uit bij een plantenbeschrijving, maar ik waag een poging.
Het eerste waar ik aan moet denken is een lidcactus - die kan als hij al wat ouder is, flink groot worden en prachtig in een hangpot groeien. De bloemen zitten aan de uiteinden van de leden, en de soort heet Rhipsalidopsis.
Zie hier voor een foto van een bepaald type: http://www.kakteensammlung-holzheu.de/Bilder/Rhipsalidopsis/800x600/Rhipsalidopsis_gaertneri_08.jpg
Je hebt ze in allerlei kleuren.

Lijkt die er nou helemaal niet op, dan is het misschien een Clivia-variant (zie hier: http://www.neerlandstuin.nl/plantenb/clivia.html ).

En anders terug naar het tuincentrum, met een kladblok en pen, of een camera, om de naam vast te leggen (of bellen, dan weten ze vast wel wat je bedoelt).
Dan ben ik heel nieuwsgierig wat het uiteindelijk is!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding