Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mijn zindelijke hond plast in huis, wat kan dit zijn?

Hallo. Mijn hond gaat al een tijdje mee, hij is 13 jaar.
De afgelopen twee weken begon hij te plassen in huis.
Hij plast gewoon als hij ergens door het huis rondloopt. Heeft iemand een idee waardoor dit kan komen?

Toegevoegd na 1 minuut:
En een idee over hoe ik het kan voorkomen? Want extra uitlaten werkt niet en het zo laten en alles schoonmaken is geen optie meer.

Toegevoegd na 1 week:
Hallo allemaal,
ik ben naar de dierenarts gegaan en zij heeft een urineonderzoekje gedaan. Zijn plas was helemaal goed. De dierenarts dacht dat het plassen in huis kwam door de dementie en heeft medicijnen meegegeven die de doorbloeding van de hersenen stimuleren. Na een paar dagen gebruiken heb ik gelukkig nergens meer een plasje gezien. Bedankt voor jullie reacties allemaal en een gelukkig 2012.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (7)

Gezien zijn leeftijd kan het zijn dat hij medische problemen heeft. Dat kan vanalles zijn. Laat hem dus onderzoeken door de dierenarts.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
goed advies +
Mijn hond (een border collie van 12) die kreeg daar een half jaartje ook last van, vooral als er visite is.
Ik ben met haar naar de dierenarts gegaan en heb incontinentie druppels voor haar gekregen. (Propalin)
Die werken redelijk maar ze moet wel wat vaker uit.

Vraag je dierenarts wat het beste voor je hond is er kunnen natuurlijk verschillende oorzaken zijn een blaasontsteking kan ook.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Oudere mensen raken ook vaak incontinent en dit geldt net zo goed voor dieren. De sluitspier werkt dan niet meer of niet meer zo goed. Treedt incontinentie accuut op, dan wijst dit meestal op een blaasontsteking. Treedt het laten lopen van de urine geleidelijk op, dan duidt het vaak op een zwakker wordende sluitspier. Een hond zal niet gauw zijn eigen nest bevuilen, dus is er medisch iets aan de hand. Straf het dier dus niet, want dit kan er niets aan doen. Ga ermee naar de dierenarts en neem een urinemonster mee. Er zijn medicijnen die de sluitspier sterker kunnen maken als de incontinentie niet door ouderdom wordt veroorzaakt(hieraan is niets te doen) dus laat de hond eens onderzoeken wat de oorzaak hiervan is. Dat is het enige dat ik kan aanraden.
(Lees meer...)
amc
12 jaar geleden
Onze hond begon dat op die leeftijd ook meer te doen. Dat waren behoorlijke druppels. Hoort bij de leeftijd. Hij had prostaat problemen. Doe je weinig aan. We lieten hem alleen wat meer uit. Succes ermee
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Misschien zijn territorium
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
misschien angst..... misschien wordt ie niet op tijd uitgelaten.... mischien.....
Veel goede antwoorden gelezen en allemaal mogelijk!

Maar omdat wij je hond niet kunnen zien wil ik adviseren om zo snel mogelijk een dierenarts te bezoeken.

Naast de genoemde blaasontsteking kan het ook een spieraandoening zijn. Daarnaast kan ik nog tal van andere redenen opnoemen die de oorzaak zouden kunnen zijn.

Een hondenlichaam werkt erg complex en er kan dus veel aan de hand zijn, maar misschien ook niks (kleinigheidje)

Dus nogmaals: bezoek op korte termijn een dierenarts: deze heeft de middelen om je hond grondig te onderzoeken en kan aan de hand van de uitkomst een diagnose stellen.

Veel succes en plezier met je trouwe viervoeter!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het advies die je geeft is ook hetzelfde als de andere vragen.
Hij wordt met het verstrijken der jaren steeds "volwassener" . Hij wil zich manifesteren , omdat hij nu meer zelfvertrouwn heeft . Als er bezoek is geweest wil hij laten zien dat " HET ZIJN HUIS IS " En dat doen honden door overal geursporen te zetten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
en daarom doen alle honden dit en helemaal rond deze leeftijd, waarmee je de opties die wel logisch zijn en voor de hand liggen uit kan sluiten. afbakenen van territorium is wat anders dan plassen in huis. komen ook wat andere gedragingen en wat duidelijke nonverbale communicatie bij kijken als het om deze reden te doen is. wie zegt overigens dat het dier ergens tegenaan of overheen plast? en juist als er visite is geweest om maar een voorbeeld te noemen?
wie zegt dat het een reu is (tenzij teven dit ook spontaan kunnen of doen natuurlijk) een hond die dit gedraag pas op zijn 13e vertoont omdat ie nu pas zekerder is van zichzelf,? zou persoonlijk bij mezelf te rade gaan hoor, én niet bij de hond. klinkklare onzin dit antwoord

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding