Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat doet een pedagoog precies?

Klopt het dat een pedagoog zich bezig houdt met de verschillende 'opvoeders'; leerkrachten, ouders etc. en minder met het kind zelf? Wat doet een pedagoog dan precies bijvoorbeeld in een kinderopvang?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Het klopt inderdaad dat een pedagoog zich vooral bezig houdt met opvoeden. Een pedagoog kan ouders leren hoe je een kind het beste kan opvoeden. Het is dus een adviserend beroep.
In de kinderopvang heeft een pedagoog de taak om personeel te helpen om te gaan met kinderen.
Een pedagoog is ook een soort psycholoog: Hij/zij heeft geleerd hoe kinderen in bepaalde situaties reageren en hoe je daar mee om moet gaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het verschilt enorm, dit verschil zit hem in de verschillende banen die een Pedagoog kan uitvoeren. Zo werk ik juist veel met de doelgroep (jongeren) en hun ouders en weer wat minder met andere disciplines. Ik werk op een crisisopvang voor jongeren, dus daar ligt de focus op de jongeren.
Vanwaar je vraag? Wil je Pedagogiek gaan studeren? Ik kan het je zeker aanraden wanneer je interesse specifiek ligt bij 'kind en opvoeding'. Is je interesse wat breder zou je beter op zoek kunnen naar een bredere studie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding