Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Muur met open wandkast, hoe deel ik die in zodat het niet rommelig wordt?

In mijn kamer heb ik een grote wandkast staan, met een heleboel open vakken. Het zijn 42 vakken van 38 bij 38 cm.

Nu komt het er een beetje op neer dat ik een hoop rommeltjes in de kast leg 'omdat dat zo handig is', en nouja, omdat het kan.
Ik wil alle rommel er uit halen en er iets leuks mee doen, maar omdat het zoveel vakjes zijn, ben ik bang dat het er al gauw rommelig uit gaat zien.
Ik ben dus op zoek naar ideeën om de kast op een moderne manier, strak in te richten.

De kast weghalen is overigens geen optie.
Om jullie een ideetje te geven van hoe het eruit ziet, even een foto erbij.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
2K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
WOw, wat een slaapkamer! Ik had al een grote maar deze is er klein bier tegen. :p
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Wat wil je erin bewaren?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je zou in verschillende vakken manden of leuke kisten kunnen zetten waar je vervolgens wel je 'rommelige' spullen in kan doen maar deze liggen niet gelijk in het zicht. Je kan bijvoorbeeld verschillende kleuren mandjes of kleine kisten er in zetten of verschillende soorten behang (of allemaal hetzelfde natuurlijk!)
Kimath
12 jaar geleden
Wow, mooie kast!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als je er een beetje geld tegen aan kunt gooien zou je voor een aantal van de vakken deuren kunnen (laten) maken. En dan een beetje speels, dus bijv een verticale deur die over 3 vakken gaat en een paar die 2 of 1 vakken bedekken.

Wat dan mooi is (maar vast onbetaalbaar) is van dat witte matglas.

De vakken die overblijven kun je vullen met "net neergezette" snuisterijen.

Ik vind ergens zo'n kast waar ook wat "rommel" in zit ook wel wat gezelligs hebben maar ik moet toegeven NIET deze kast, dat zijn TE veel vakken daarvoor.

Zelf denk ik dat in de open vakken boeken vaak veel strakker staat dan bijv vaasjes en beeldjes, dat wordt ook snel rommelig. TENZIJ je echt iets hebt om uit te stallen.
(bijv zaken die je van buitenlandse reizen meebrengt, of bekers van sportwedstrijden), dan is wat erin staat voor jou belangrijk. Zet je er alleen "prullaria" in ben je het zo zat vrees ik.

Vandaar het idee om er in ieder geval een aantal deuren voor te maken, kun je de rommel daarachter stallen.
(Lees meer...)
12 jaar geleden

Andere antwoorden (7)

wat dacht je van er om er een paar leuke mandjes in te doen,als je de mandjes één kleur houd word het ook niet druk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je kan volgens mij bij de ikea mandjes halen die hier inpassen.. en dan her en der een mandje.. probeer eventueel boeken af te wisselen met beeldjes. het ligt er heel erg aan wat je er allemaal mee wilt doen... je kan bijvoorbeeld de volledige onder rij met allemaal mandjes doen... en de andere rijen iets anders?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
op de foto zie ik geen rommeltjes...alleen boeken. Wanneer je deze op grote en kleur bij elkaar zet ziet het er minder rommelig uit. of alles wat je erin gaat zetten in bv twee kleuren houden
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
hoe weet je dat? uit haar verhaal haal ik het niet, maar goed als die kast dan niet van haar is, blijf ik toch bij mijn antwoord als oplossing
je kan je kast indelen naar een thema waar je belangstelling voor hebt.
of misschien heb je een hobby, waar je de resultaten van wil laten zien?
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Schitterende wandkast!! ;-)

Ik zie niet zoveel rommeltjes, alleen maar een keurige boekenkast. Misschien geen recente foto? Volgens mij hoef je hier niets aan te doen.

Als je gaat reorganiseren, doe het dan een andersom. Niet de kast gaan vullen met allerlei spullen, maar eerst een plan maken. Bepaal hoeveel "rommeltjes" je er echt in wilt hebben. B.v. één beeldje, een plant, een lampje, en een foto, en houd je eraan. Als je het doet zonder plan, is er een kans dat de kast snel weer helemaal vol is.

Vul de rest gewoon met boeken, en laat ook een paar van die vakken leeg. Dat is in het begin even wennen, maar geeft op de wat langere duur best een mooi en rustig beeld. Bovendien hoef je niet van alles te gaan verplaatsen, als je eens een nieuw boek koopt.

En als je toch steeds maar de behoefte hebt om er rommel in achter te laten, doe die spullen dan in een van die prachtige laden. Daar kun je rommelen zoveel als je wilt; niemand ziet het ;-)

Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Op de eerste plaats: mooie kast.
En volgende opmerking: wat heb je voor spullen.

Het hangt er van af wat je hebt en hoe vaak/graag/intensief je die spullen gebruikt, waar je ze plaatst. Dingen die vaak je vaak gebruikt zou ik tussen hand en ooghoogte plaatsen. Zelfs als ze geen esthetische waarde hebben. Je kunt ze in doorzichtige plastic bakken stoppen, zodat het strak oogt, en toch praktisch is. Ook je favoriete boeken zou ik daar plaatsen, of wat je dan ook bezit en veelvuldig gebruikt. De rest kan hoger en lager. Ik zou boeken vooral laag plaatsen, kun je er tenminste bij.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
er zijn keuken deur kast scharnieren in de handel die je niet hoeft in te frezen , deurtjes van 40x40 zgan en hier en daar een dicht deurtje erop zetten

Toegevoegd na 1 minuut:
zgen = zagen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding