Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe vermeerderen tulpen zich?

Ik weet dat telers tulpen "koppen" maar hoe werkt dat precies?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Tuin
11.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat is raar. Gisteren stonden op dit veld nog allemaal bloeiende tulpen. Nu zijn alleen de stompe stengels nog over. De bloembollenteler heeft de planten 'gekopt', hij heeft de kopjes van de planten afgesneden. Hierdoor gaat het voedsel dat de plant maakt niet naar de bloem, maar naar de nieuwe bollen die in de grond groeien. Die worden daardoor een stuk groter en dikker.

Toegevoegd na 4 minuten:
Nu u de levencyclus van de tulp kent, weet u dat u ze na de bloei niet perse hoeft weg te gooien. U kunt ook proberen de bollen over te houden. Laat de plant uitgroeien en in juli rustig afsterven. Dan haal je de bollen uit de grond. Laat de bollen rustig drogen op een luchtige, niet te warme plaats. Vervolgens kunt u ze "pellen": u haalt de klisters los van de hoofdbol. Het is aan u welke u wilt bewaren en in september weer opplant.

Vermeerdering via bestuiving en zaad.

U kunt tulpen ook via zaad vermeerderen, al zijn niet alle vari�teiten daar geschikt voor. De vermeerdering via zaad is een kwestie van veel geduld. Het duurt circa 7 jaar of langer voordat een zaailing groot genoeg is om zelf te gaan bloeien.
(Lees meer...)
fremar
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding