Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Een partizaan is iemand die binnen een verzetsbeweging meestal strijdt voor een politiek of nationalistisch belang. Een partizaan kenmerkt zich ook door zijn ongebondenheid. Hij behoort niet tot een regeringsleger of militie, maar eerder tot een groep gelijkgestemden die op basis van hun overtuiging strijden voor hun doel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Vrijheidsstrijders

Bekend was de partizanenstrijd die in Europa tijdens de tweede Wereldoorlog werd gevoerd.

Ik krijg kippenvel als ik verhaal van de partizanen vertolkt hoor worden door Leonard Cohen in "The partisan" (zie link).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Partizanen een in leger verband opererende organisatie die zich verzet tegen de vijand. Zie in de tweede wereld oorlog de Joegoslavische en de russische partizanen. Een groot verschil met verzetsstrijders die in kleine groepje en op niet militaire manier verzets activiteiten ontplooide
(Lees meer...)
13 jaar geleden
Van oorsprong zijn de partizanen een groep joegoslavische verzetsstrijders tegen de duitse overheersers. Een andere groep verzetsstrijders waren de Chesnits zij gingen ook "op de vuist" met de duitsers maar ook met de Partizanen.

tegen het einde van de 2de wereldoorlog was de term partizaan veranderd van een specifieke groep verzetsstrijder in een algemene term voor de verzetsstrijders die op de zelfde wijze streden als de partizanen in Joegoslavië.

Als je eens wil zien hoe het er bij partizanen aan toe ging moet je de film Defiance eens kijken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding