Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Heb je recht op een studiebeurs met een wajong uitkering

Een kennis van mij wil weer naar school. Zij (is 20 ) heeft een wajong uitkering en vraagt zich af of ze de studiebeurs voor uitwonenden naast de wajong uitkering mag krijgen. Het bedrag zou ongeveer ca 500 euro wajong plus dan de studiebeurs uitwonenden ca 400 op 900 euro komen.
Ik hoop niet dat mensen oordelen in hun antwoord op deze vraag; het zijn de zaken die je moet weten. Misschien zijn er mensen met eigen ervaringen of iemand die het zo weet. vast bedankt.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Beste Janny,


Je geeft aan dat je graag wilt weten of je kennis een studiebeurs mag ontvangen naast de Wajong-uitkering. De invloed van studiefinanciering op de hoogte van de uitkering hangt af van het tijdstip waarop de Wajong is aangevraagd.

Is de Wajong voor 1 januari 2010 aangevraagd dan zal de hoogte van de uitkering niet veranderen door ontvangsten uit studiefinanciering. Het kan wel zo zijn dat de Wajong-uitkering van invloed is op de hoogte van de studiefinanciering.

Actuele informatie vind je hier: http://tinyurl.com/33dcevf

Is de Wajong na 1 januari 2010 aangevraagd dan kan de uitkering worden verlaagd of niet meer tot uitbetaling komen door inkomsten uit studiefinanciering. Deze inkomsten kunnen worden doorgegeven met het wijzigingsformulier.

Actuele informatie vind je hier: http://tinyurl.com/38er58h

Met vriendelijke groet,

Mariëlle
UWV Webcare Team
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

vaak kunnen " wajongers" de opleiding via het uwv vergoed krijgen. Dan krijg je gewoon uitkering op volledige basis hun vullen het aan. Zou deze optie proberen scheelt een hoop studie kosten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik weet niet precies hoe het zit met een wajong uitkering..
Maar ik zat vorig jaar in een WIJ uitkering (Wet investering in jongeren) en die ben ik uitgezet omdat ik weer wilde studeren. Stufi en uitkering mogen niet samen gaan werd mij verteld, en de uitkering behouden en van dat inkomen gaan studeren was ook niet toegestaan..
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding