Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat te doen wanneer je na het bakken van een appeltaart erachter komt dat je per ongeluk zout i.p.v. suiker hebt gebruikt?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
6.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (10)

Probeer eerst zelf of de taart nog te eten is. Als jij denkt dat je het aandurft, om het aan je gasten voor te schotelen, zou je het nog enigszins kunnen verbloemen door bovenop de taart poedersuiker en kaneel te strooien. Hier boven op zou ik dan nog een flinke toef enorm zoete slagroom spuiten. Eventueel kun je de boel ook nog wat garnereren eerst met geschaafde amandelen. En dan pas later de slagroom.

Als je echt je best wilt doen om het nog wat te laten lijken kun je ook nog een bolletje vanilleroomijs naast de appelenpunt op het bordje leggen. Behalve de taart weggooien en opnieuw beginnen, kun je deze dingen alleen maar 'camoufleren' door te zorgen dat andere smaken gaan overheersen.

Maar wees wel heel kritisch, als de smaken uiteindelijk zover door elkaar lopen dat niemand het meer als appeltaart herkent, zou ik snel naar de winkel rennen en daar een kant en klare halen. Óf als je nog genoeg ingredienten en tijd hebt, opnieuw beginnen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
weg gooien en naar de bakker hollen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ff door de zure eh.. zoute appel bijten? en heel hard lachen natuurlijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
In plaats van koffie kun je een glaasje wijn erbij presenteren, dan is het een hartig hapje, met een zoet tintje...eetsmakelijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Uithuilen en opnieuw beginnen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dan kun je hem alleen nog maar weggooien.
An sich kun je best een hartige appeltaart maken door de suiker in het deeg te vervangen door zout (en iets leuks met de vulling te doen waardoor die niet meer per definitie mierzoet hoeft te zijn ; veel noten erdoor ofzo), maar NIET 1 op 1. Een snufje zout zou voldoende zijn voor ene hele taart, maar er gaat toch al snel een paar kopjes suiker door, en die maken de taart volledig oneetbaar. Sterker nog, als je de vulling net zo zout zou maken, zou je hem vermoedelijk kunnen laten drogen en tot het einde der dagen als decoratie in de vensterbank kunnen zetten. Zout deeg (3/4 deel bloem, 1/4 deel zout en een beetje vettigheid) is namelijk uitstekend boetseermateriaal. Dat zou dus een optie kunnen zijn.

Voor consumptie is hij echter niet meer geschikt ; dat wordt uituilen en opnieuw beginnen, of als een speer naar de winkel voor (ingrediënten voor) een nieuwe appeltaart.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Even het deeg proeven. Is het op zich nog te eten, haal dan de appelvulling eruit, en maak er een hartige taart/quiche/goed gevulde pizza van.
Is het niet meer te eten, bak of koop even snel een taartbodem of gebaksbodempjes, en lepel daar de vulling in.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Suiker gaat natuurlijk niet in de het deeg. he. :)
Het gaat vooral door de appels.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Zo 'natuurlijk' is dat niet. Bij mij gaat dat zowel door het deeg als de appels. Maar als je het alleen door de appels hebt gedaan is het toch logisch dat je gewoon de vulling eruit lepelt? I don't see the problem then.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Door het deeg gaat ook suiker, hoor! En geen snufje...
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=497796&rq=appeltaart
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
My point exactly.
Gebruiken als surprise materiaal.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Serveer het geheel als hartige taart met een 'tropisch' tintje met een flinke dot sambal en bijvoorbeeld sperziebonen. Kan best nog wel lekker zijn!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
aan de vogels voeren met een flinke bak water erbij!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding