Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik achter een andere ET-waarde monteren als aan de voorzijde?

Ik heb nu een Mercedes C180 uit 1998 met LM velgen aan de voorzijde en achterzijde dezelfde ET-waarde, echter 1 velg aan de achterzijde is beschadigd, ik kan nu twee velgen kopen die er hetzelfde uitzien, alleen hebben ze een andere ET als mij huidige velgen, qua ET kunnen de velgen die ik wil gaan kopen wel op de auto, maar mijn vraag is dus:

Kan ik op de auto aan de achterzijde velgen monteren met een andere ET waarde als aan de voorzijde, is dat technisch mogelijk en verantwoord?
Zoja, moet de auto dan uitgelijnd worden?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Auto's
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het zou technisch mogelijk zijn, mits de banden niet gaan aanlopen in de wielkasten en de velgen niet aanlopen op bijv. Je remklauwen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je wettelijk niet meer dan 2% van je originele spoorbreedte mag afwijken, maar zover zul je direct niet komen denk ik. Uitlijnen is in ieder geval niet nodig als je velgen monteert met een andere ET-waarde.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding