Kan ik een armbandje in een verjaardagskaart stoppen, die ik naar een land buiten de EU stuur?

Mijn vriendin woont in een land buiten de EU, ik wil graag een verjaardagskaart naar haar sturen alleen ik heb een armbandje voor haar gekocht wat ik graag erbij in de kaart wil doen... kan dit zonder problemen? Het past dan nog makkelijk in de brievenbus. Ik heb gelezen dat je voor goederen die je verstuurt een douaneverklaring nodig hebt, maar geldt dit ook voor brievenbuspost met maar een armbandje?? is de kans groot dat ze deze envelop dan echt controleren...ik weet echt niet hoe het bij de douane allemaal te werk gaat..en stel dat ik een douaneverklaring nodig heb waar kan ik dit dan het beste opplakken?? Een envelop is namelijk niet zo groot...Wat kan ik het beste doen? ik wil het risico niet nemen dat het nooit aankomt of kwijtraakt...Ik wil alles zo goed mogelijk opsturen. Het is namelijk ook mijn eerste keer dat ik post ga versturen naar een land buiten de EU. Graag zou ik hulp willen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Indien het armbandje niet van goud, zilver of een ander waardevol materiaal is gemaakt. Ja, dan kan je het prima per post versturen. Ik zou het op de volgende manier doen: zet het met plakband goed vast binnen in de kaart (aannemende dat het een dubbele kaart betreft). Stop het dan in zo'n speciale bubbeltjesenvelop, die heb je ook in A6-formaat. Daarmee voorkóm je dat onderdeeltjes van de armband in een machine kapot gedrukt worden. De portokosten zullen wel wat hoger zijn, maar dan heb je garantie dat het in goede staat bij jouw vriendin gaat arriveren.

akkoord met Amadea alleen zou ik dat armbandje nog omwikkelen met alumimiumfolie om eventuele scanners te misleiden en eventuele grijpgrage vingers te verhinderen te zien wat erin zit. als je aangetekend opstuurt dan zou dat geen problemen mogen geven alhoewel in die landen!?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100