Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je reizen met een studenten ov als het al verlopen is?

Ok het volgende is aan de hand: ik heb per 1 maart geen recht meer op studenten ov. Na je studenten ov kan je een jaar gratis een dalurenabbonement krijgen. Dit kan ik pas 48 uur na het opzeggen krijgen. Ik moet 2 maart van Zwolle naar Haarlem en weer terug. Vol tarief dus, omdat ik dat abbonement nog niet kan opvragen. Nu zegt een vriend van mij, die voor DUO werkt, dat ze niet kunnen controleren of je je ov nog gebruikt, alleen of je het hebt stopgezet, en ik heb tot 7 maart om het op te zeggen. Volgens hem kan ik dus nog prima een dagje met mijn studenten ov reizen. Toch ben ik er een beetje onzeker over: wat nou als ze er toch achter komen? Dan ben ik nog duurder uit. Weet iemand hier antwoord op of heeft iemand hier ervaring mee? Hoor het graag!

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Vervoer
1.9K
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Natuurlijk kan gecontroleerd worden of je de kaart gebruikt, je moet immers inchecken om te reizen, dus je reisgedrag kan opgevraagd worden. Volgens de site van studentenreisproduct.nl mag je vanaf de eerste dag van de maand waarin je recht op de kaart vervalt, niet meer reizen. Het risico is dus aan jou.http://www.studentenreisproduct.nl/detail/studentenreisproduct-stopzetten/
Inekez1
6 jaar geleden
Sinds kort kan DUO je reisgegevens opvragen bij NS. Dat is dus achteraf wel te achterhalen dat jij nog een dag extra gebruik maakt van je kaart. Koop een NS e-ticket dal-dagretour voor 19 euro. Of voor 21 euro een dagretour + croissant, waarmee je ook in de avondspits mag reizen.
Dat is goedkoper dan met je OV kaart met 40 % dalurenkorting reizen van Zwolle - Haarlem retour. https://www.treinreiziger.nl/goedkoop-treinkaartje/
HeerVoldemort
6 jaar geleden
€16,- dagkaart. Mag je wel pas na 11.00 gebruiken, en van een betrouwbare site:
https://www.ns.nl/producten/losse-kaartjes/p/superdaldagkaart €21,- kan je na 9.00 gebruiken en lunchen bij een bijenkorf https://www.spoordeelwinkel.nl/campagnes/treinpakkers/aanbieding-treinkaartje.html €21,- ook na 9.00 en een croissantje
https://www.spoordeelwinkel.nl/uitjes/aanbieding-treinkaartje.html €23,- ook na 9.00 en een wopper
https://www.spoordeelwinkel.nl/uitjes/actie-treinkaartjes.html €94,- Studenten ov gebruiken en betrapt worden.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Je hebt tot 7 maart om het stop te zetten, dus kan je volgens mij op 2 maart nog wel op en neer.

Echter zou ik het wel op tijd stop zetten, als je dit niet doet dan kost dat je € 97,- per halve maand.

Je kan inderdaad kijken naar het aanbod voor afgestudeerden: https://www.ns.nl/abonnementen/studenten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Nee, je kunt niet op 2 maart op en neer! Je moet inderdaad binnen 5 werkdagen opzeggen, maar je mag vanaf de eerste van de maand niet meer reizen! Zie de link in mijn andere reactie hierboven.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Maar wie ziet dat? Volgens die vriend van mij kan duo dat helemaal niet zien en de ns ook niet (hij werkte ook bij de klantenservice van de ns).

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding