Hoe kan ik morgen met de OV chipkaart reizen?

Morgen moet ik al erg vroeg op school zijn in Leiden, namelijk half 9. Ik heb geen geld op mijn chipkaart staan maar ik mag doordeweeks gratis reizen want ik been student aan de hogeschool leiden die studiefinanciering ontvangt.

Mijn vraag is, wat moet ik morgen doen? Kan ik gewoon de bus inlopen en met mijn OV chipkaart inchecken? Ik heb van mensen gehoord dat er een minimumbedrag op moet staan of dat er een "reisproduct" op moet. Ik weet niet eens wat dat is en ik heb er geen brief over gehad. Ik heb hier nergens in de buurt een oplaadpunt (ik woon in een klein dorp)

Bedankt voor uitleg!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het goed is, kan je gewoon inchecken met je ov chipkaart zonder saldo. Heb je de kaart en het "reisproduct" -> dat is in jouw geval gratis reizen, wel laten activeren? Als je je kaart nog niet hebt laten activeren, ga er dan op het station mee naar de balie, het is zo geregeld. Als je chipkaart niet werkt, is je oude OV jaarkaart je vervoersbewijs want ze hebben dit weekend via de kranten laten weten dat de oude OV chipkaart nog de hele maand januari geldig is. Dit omdat de introductie van de studentenchipkaart nogal chaotisch verloopt. Succes ermee!

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/5702749...

Je moet inderdaad eerst met je OV-Chipkaart naar een ophaalautomaat om het abonnement op je kaart te zetten. In de metro/tram en in de meeste bussen van Connexxion check je altijd in en uit en reis je in de kortingsuren op saldo. In de overige bussen: vraag het de buschauffeur en toon hem je Studenten OV-chipkaart. Waar je nog niet in- en uitcheckt gebruik je in de kortingsuren de roze strippenkaart. Zie de bron om te kijken waar een ophaalautomaat bij jou in de buurt is.

mischien heb je wat aan dit nieuwsbericht

Bronnen:
http://www.nu.nl/binnenland/2154753/veel-o...

Ik hoorde op de radio vanavond dat men adviseerd je oude OV kaart tot eind januari bij je te houden omdat een stel sukkels nog niet zo ver is gekomen dat ze klaar zijn voor de OV-chipkaart...

Op internet, op de site van ib-groep, stond een bericht dat studenten op 4 januari hun kaart kunnen activeren. Logischerwijs moeten een hoop studenten 's ochtends vroeg al naar school en hebben ze dus geen tijd om daarvoor al hun kaart te activeren. Daarom staat er op de kaart van studenten al 'saldo' (of vrijwaring) om gewoon met hun kaart te reizen zonder de kaart geactiveerd te hebben.

Waar kunt u met de OV-chipkaart reizen? U kunt in het grootste gedeelte van Nederland gebruikmaken van de OV-chipkaart. Zie onderstaande figuur en tabel. Een * in de tabel betekent dat de OV-chipkaart daar het enige geldige vervoerbewijs is.

Bronnen:
http://www.ov-chipkaart.nl/allesoverdeov-c...