Wat moet je doen als je zelf de spookrijder bent ?

Stel het is een redelijk drukke weg, wat doe je om geen ongeluk te veroorzaken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Breng de auto onmiddellijk tot stilstand tegen de vangrail in de middenberm, zet je gedimd groot licht aan en je waarschuwingslichten. Waarschuw 112 Klim rechts door het raam uit de auto en ga enkele honderde meters voor het voertuig staan tussen de middengeleiding (vangrail) staan. Waarschuw met armzwaaien het tegemoet komend verkeer. Steek nimmer de rijbaan over, niet met de auto maar zeker niet te voet. Bedenk dat op de snelweg een auto 2km per seconde aflegt en dat hij bij jou is voor dat jij het goed in de gaten hebt. Toegevoegd na 6 minuten: In de snelheid heb ik een fout gemaakt (bedankt Tadaa) Het is 340m. wat een auto per seconde aflegt.

Ten eerste de vluchtstrook op gaan en gevarenlichten aanzetten en vervolgens 112 bellen.

Vertraag en zet je kruis- en waarschuwingslichten op. Versnel in geen geval om zo snel mogelijk de volgende oprit te bereiken. Let goed op dat er geen enkel voertuig uit de tegenovergestelde richting opdaagt, rij naar de pechstrook en stop. Zijn er toch tegenliggers, hou dan zoveel mogelijk rechts, zodat het naderende voertuig een uitwijkmanoeuvre kan uitvoeren (naar rechts). Verwittig onmiddellijk de politie (bij voorkeur via een praatpaal). Ze zullen je terug op weg helpen

Bronnen:
http://www.radio1.be/verkeer/728508/

Zo snel mogelijk naar de vluchtstrook rijden natuurlijk! Daar de auto omdraaien met het verkeer meerijden. Je kunt niet stil gaan staan of doorrijden, dus je moet zo snrl mogenlijk van de baan af om ongelukken te voorkomen!

En niet uitgaande van de snelweg, dus zonder vluchtstrook.. Hier moet je gewoon goed duidelijk maken dat je niet goed zit seinen met groot licht, gevarenlichten, toeteren etc.. Wat je ook bedenkt als het maar aankomt..

Auto rustig, maar zo snel mogelijk aan de uiterste zijde van de weg zetten. Maximaal stadslicht aan en alarmverlichting om niemand te verblinden. Uitstappen en het liefst met zichtbaarheidsvest minimaal 100 meter lopen in de richting vanwaar het verkeer jou nadert en met rustige armgebaren proberen het verkeer snelheid te laten verminderen. Als jij veilig staat dan 112 bellen en proberen zo duidelijk mogelijk je lokatie aan te geven. In geen geval verder rijden en ook niet gaan keren. Als de weg geen vluchtstrook heeft je auto zo ver mogelijk in de berm rijden, ook als dit een zachte berm is. Hoe verder weg van het verkeer hoe beter. Eventueel parkeren op een paralel aan de weg lopend fiets/wandelpad is nog een betere optie.

Als ik een spookrijder zou zijn en ik zou dat meteen in de gaten hebben dan is mijn eerste reactie (en ik denk van iedereen) om zo snel mogelijk rechts omkeer te maken en de goede richting in te rijden. Je moet gebruik maken van de vluchtstrook zodat je in 1 draai de goede richting in kunt rijden. Ga niet stilstaan op de vluchtstrook want daar bereik je niet veel mee. Ga zeker niet keren op de weg zoals je dat met rijexamen geleerd hebt, want dan moet je vooruit en dan weer achteruit en dan weer vooruit etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100