wat gebeurt er als je auto binnen de garantieperiode niet goed wordt gerepareerd en de garage weigert verder actie te ondernemen?

op de auto zat een half jaar bovag garantie, tijdens die periode is een rep. uitgevoerd echter nier naar verwachting en nu is het half jaar voorbij en wil de garage niets meer doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

op het moment dat het product (de auto) niet aan je wensen voldoet (hij ging immers stuk) kun je de garagehouder in gebreke stellen. Hiermee zeg je je: We hebben dit en dit afgesproken en in maan je nu aan dit alsnog te doen'. Je moet op je -schriftelijke- ingebrekestelling een -fatale- termijn opnemen. Op dat moment is de garagehouder in verzuim en kun je je geld terug halen. Deze juridische weg is een veel bewandelde, maar zag de verstandhouding wel verstoren. Ook kun je je tot de Bovag, of het juridisch loket wenden.

Klagen bij de Bovag en kijken wat zij voor je kunnen betekenen

Precies de reden waarom ik nooit auto's met garantie koop. Als er wat kapot gaat en het is ernstig dan rekken ze bijna allemaal net zolang totdat de garantie voorbij is. De Bovag is een flutorganisatie die maar heel weinig doet voor je, verwacht van hun geen doortastend optreden. Het is de in de autobranche zo erg dat zelfs veel rechtbijstandverzekeringen dit soort conflicten niet willen oppakken. Je wint het bijna nooit. Kijk maar eens op het internet, het staat helemaal vol met mensen die klagen over slechte reparaties. Het is een rotte business. En op zich is het nog bijna te begrijpen ook. Er kan zo ontzettend veel kapot aan een auto dat garantie geven voor de garagehouder tot veel problemen kan leiden. Wat jij moet doen is de garage minimaal drie keer aanmanen tot actie. Schriftelijk. En als je er al zoveel keer bent geweest het volledige dossier incl. data naar ze opsturen en ze in gebreke stellen. Vraag hen om een schriftelijke reactie binnen 5 dagen, en oplossing binnen 10 werkdagen, dat zijn redelijke termijnen. Indien er niets volgt en ze lid zijn van de Bovag ook alles daarheen, ook al heb ik weinig geloof in dat clubje (slagers die eigen vlees keuren). Gebeurd er niets en je rechtsbijstandsverzekering is bereid er tijd in te steken dan is dat nog de enige optie, of zelf een advocaat in de arm nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100