Wat is de gemiddelde fiets snelheid?

Wat is de gemiddelde fiets snelheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een kilometertje of vijftien...

Normaal gesproken ongeveer 16 KM/U ... Als je wat langzamer fiets is het ongeveer 12 KM/U en fiets je iets sneller is het ongeveer 20 KM/U...

In een rustig tempo word 14 km/u aangehouden, normaal tempo 16 km/u en snel tempo rond de 18 km/u; maar is totaal afhankelijk van welke lengte de tocht totaal is. Als je een tocht maakt van een uur, zal je in dat uur makkelijk 22 km kunnen afleggen, terwijl als je 8 uur achtereen fietst, dan gaat je gemiddelde naar beneden omdat je spieren vermoeid raken. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens halen wielrenners een veel hoger gemiddelde snelheid; dacht dat die op een tempo van 40-50 km/u zitten..

5 m/s de gemiddelde menselijke fietssnelheid = 18 km per uur Op een normale fiets. Op een racefiets liggen de gemiddeldes natuurlijk hoger. HdW

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Meter_per_seconde

tussen de 10 en 20 km per uur

Mensen met goeie conditie en die vaak op de fiets zitten rijden meestal gemiddeld 20km/h. Mensen die minder vaak op de fiets zitten en een slechtere conditie hebben fietsen meestal gemiddeld 14km/h. Deze snelheden zijn ook totaal afhankelijk van het weer. Met een beetje flinke tegenwind gaan de meeste fietsers al niet meer harder dan 16km/h.

Als je met je liefje op stap bent...

Mijn fiets: 7 speed 30 jaar oude racefiets scapin in goede conditie mijn leeftijd 51 jaar en ook in goede conditie. Fiets gebruik ik voor woon/werk vervoer over een afstand van 18 km Topsnelheid 42 km per uur bij windkracht beaufort van nul tot een. tot windkracht 4 haal ik 33 km/h. Dit zijn topsnelheden en geen afstand gemiddelde . Afstand gemiddelde snelheid hangt van de verkeerssituatie af. Stoplichten/verkeersdrukte etc. Op lange tourtochten van 100 km Den Bosch/Almere ligt mijn gemiddelde op 23 km/h-28 km/h .Ik doe er meestal 4.75 uur soms ook 5.5 uur. over incl rusttijden van twee maal 10 min. Met een moderne racefiets ( 20 speed)haal ik 35 km/h gemiddeld.

Bronnen:
fietscomputer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100