Kunnen vliegende auto's het fileprobleem oplossen?

Dit jaar worden in Amerika de eerste vliegende auto's in productie genomen, die aan alle wettelijke en veiligheidseisen voldoen. Ik vraag me af of deze ontwikkeling zal doorzetten en we straks allemaal in zo'n "vliegmobiel" zullen rijden. Met vastgestelde luchtroutes en start- en landingsbanen op vaste plekken naast de snelwegen, zou dat moeten kunnen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Logischerwijs zullen vliegende auto's juist fileproblematiek veroorzaken. Over het algemeen moeten veel mensen tussen 7 en 9 uur op hun werk zijn. Als in één straat al veel mensen om dat tijdstip, laten we zeggen half 8 de deur uit gaan, dan krijg je file voor de deur, omdat je moet wachten tot je op mag stijgen. Want ik neem aan dat het nogal gevaarlijk is als ze allemaal tegelijkertijd de lucht in gaan. Een luchtverkeersleider ontbreekt in dit geval. Bovendien als je wilt landen krijg je ook een soort file in de lucht, omdat je moet wachten tot het veilig genoeg is om te landen. Ook hier ontbreekt de luchtverkeersleider die jou vertelt of het veilig is e.d. Dat wachten in de lucht lijkt mij ook maar gevaarlijk, stel dat er iemand aan komt vliegen... en die ziet je te laat... In principe ga je dan járen terug in de tijd, naar de tijd dat er weinig auto's waren, er weinig stoplichten bestonden en er ook niet zoveel verkeersregels waren. En eigenlijk iedereen maar wat deed. Wat in sommige landen nog steeds gebeurt. Of het nou bevoordelijk is voor het fileprobleem, dat denk ik niet. Files worden veroorzaakt door de mensen zelf die om het zelfde tijdstip naar huis willen of van huis weggaan.

Dan komt er file naar de landingsbaan, Toegevoegd na 32 seconden: Startbaan bedoel ik

Nee, na verloop van tijd zullen er zoveel vliegende auto's zijn dat het niet meer overzichtelijk is en tevens gevaarlijk. Een vliegende auto kan niet remmen en stilstaan, kan uitwijken en in een ander vliegende auto vliegen. Ja, als iedereen een opstijg tijd krijg naar hun bestemming en er een route begeleider is net zoals bij vliegvelden. Wat voor alle inwoners heel veel werk is.

Ja, en in de zomer heb je er toch niks aan, want ik denk niet dat overbeladen auto's, campers, caravans en vrachtwagens kunnen vliegen.

zwevende autos zouden beter zijn, net als ufo's

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100