Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik het eerste geboekte vliegtuig overslaan en alleen op de transfer stappen?

Ik heb een ticket geboekt van vientiane (Laos) naar Frankfurt. In Bangkok is er een transfer naar een ander vliegtuig. Het is bij dezelfde maatschappij, Thai Airways.

Achteraf wil ik liever vanaf Bangkok reizen in plaats van eerst langs Vientiane te gaan. Kan ik ook alleen bij de vlucht vanaf Bangkok inchecken, of moet ik nu perce eerst langs Vientiane?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
2.6K
tinus1969
5 jaar geleden
Dat hangt af van de exacte voorwaarden die de luchtvaartmaatschappij hanteert. Vaak mag het NIET, en wordt je gezien als een no-show voor ALLE delen van het ticket als je bij de eerste niet kotm opdagen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Je moet persé alle segmenten van je boeking gebruiken. Dus in Vientiane opstappen. Zodra je een segment overslaat ("niet komt opdagen") vervallen alle volgende segmenten van je boeking. Je zal dan een nieuw ticket moeten kopen.
Hier is, zeker in Europa, al veel over te doen geweest. Zo heeft KLM vaak gunstige aanbiedingen naar bijv. de VS als je vanuit Brussel of Dusseldorf vertrekt. Je hebt dan een overstap op Schiphol. Maar je MOET dan ook echt in Brussel of Dusseldorf met je reis aanvangen. Er zijn voorbeelden van reizigers die op Schiphol kwamen, geen boarding pass kregen en een nieuw ticket moesten kopen.
Als je met alleen handbagage reist kan je evt. wel het laatste segment van een boeking overslaan.

https://ticketspy.nl/reis-informatie/vliegen-met-klm-vanaf-antwerpen-centraal/
https://www.startpagina.nl/v/vervoer/vliegtuigen/vraag/315161/verplicht-tussenstop-vliegticket-1e-opstapplaats/
https://forum.allesamerika.com/viewtopic.php?t=53925
https://en.wikipedia.org/wiki/No-show_(airlines)
(Lees meer...)
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding