Hoe kan een straaljager een passagiersvliegtuig helpen?

Een Franse straaljager was onderweg om het Duitse vliegtuig te helpen in de Franse alpen. Maar op welke manier kan hij helpen? Er van uitgaande dat het vliegtuig nog niet aan het neerstorten was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals eerder gezegd, zal de straaljagerpiloot er alles aan doen om het verkeersvliegtuig te helpen als er wat mis is aan boord. Maar dat is niet de enige reden dat er een straaljager gaat kijken als een vliegtuig niet antwoordt: Hij vliegt daar ook om te ontdekken of het vliegtuig gekaapt is. Mocht er een verdenking zijn dat kwaadwillenden de kist willen laten neerstorten in bewoond gebied (zoals 9/11) dan zal het toestel naar beneden worden gehaald (neergeschoten) in onbewoond gebied, om het aantal slachtoffers zo veel mogelijk te beperken. Dus als je vanuit je vliegtuigraampje een militaire jet ziet vliegen is dat nog geen teken dat je geholpen gaat worden.

Als een extra paar ogen. Als bijvoorbeeld de flaps niet werken kan je dat vanuit de cockpit niet zien. De straaljagerpiloot kan dan al of niet bevestigen of idt inderdaad gebeurd is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100