Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan een straaljager een passagiersvliegtuig helpen?

Een Franse straaljager was onderweg om het Duitse vliegtuig te helpen in de Franse alpen. Maar op welke manier kan hij helpen? Er van uitgaande dat het vliegtuig nog niet aan het neerstorten was.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.3K
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Er worden vaker straal jagers ter escorte , gestuurd . Vaak bij vliegtuigen die op de radar zicht baar zijn maar zich niet hebben gemeld . Zelfs vliegen ze er naast en kijken in de cockpit indien mogelijk . Zeker na 911 staan er op veel plaatsen onderscheppers klaar . De laatste tijd ook vaker in het nieuws als er weer Russische niet aangemelde vliegtuigen tussen Zweden en de Balkan staten vliegen . Een week of wat terug ook langs de Engelse oost en west kust meerdere incidenten . Maar wat ze concreet zouden doen ?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Zoals eerder gezegd, zal de straaljagerpiloot er alles aan doen om het verkeersvliegtuig te helpen als er wat mis is aan boord. Maar dat is niet de enige reden dat er een straaljager gaat kijken als een vliegtuig niet antwoordt:
Hij vliegt daar ook om te ontdekken of het vliegtuig gekaapt is. Mocht er een verdenking zijn dat kwaadwillenden de kist willen laten neerstorten in bewoond gebied (zoals 9/11) dan zal het toestel naar beneden worden gehaald (neergeschoten) in onbewoond gebied, om het aantal slachtoffers zo veel mogelijk te beperken. Dus als je vanuit je vliegtuigraampje een militaire jet ziet vliegen is dat nog geen teken dat je geholpen gaat worden.
(Lees meer...)
escape
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Als een extra paar ogen. Als bijvoorbeeld de flaps niet werken kan je dat vanuit de cockpit niet zien. De straaljagerpiloot kan dan al of niet bevestigen of idt inderdaad gebeurd is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding