Hoeveel liter brandstof verbruikt een vliegtuig per kilometer?

Het gaat om een vliegtuig van het type Airbus A380 met 800 passagiers inclusief bagage. Graag specifiek het verbruik tijdens het opstijgen, het vliegen zelf en landen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet het niet voor een A380, wel voor een MD11 (waar de KLM maximaal 294 mensen instopt, en maximaal 30 ton vracht daarbij). Alle eenheden zijn in kilo's, omdat het vliegtuig brandstof per kilo verbruikt. 1 liter is ongeveer 0,8 kilo. Tijdens het opstijgen gebruikt het vliegtuig ongeveer 30.000 kilo per uur. Dit kan je per kilometer niet echt specificeren omdat het vliegtuig accelereert. Dit duurt een minuut of 3, daarna wordt het tijdens de klim minder totdat het vliegtuig op kruishoogte en kruissnelheid nog ongeveer 6500-7500 kilo per uur verbruikt (afhankelijk van gewicht en vlieghoogte). Tijdens de daling gebruikt het vliegtuig ongeveer 1000-1500 kilo per uur. In een typische vlucht van 9 uur legt het vliegtuig een kleine 9000 kilometer af, en gebruikt het iets meer dan 65.000 kilo brandstof. Dit komt dus neer op een verbruik van 7,22 kilo (9 liter) per kilometer, of 0,25 kilo (0,030 liter) per passagier per kilometer. iets beter dan 32 kilometer per liter per persoon dus.

ligt eraan hoever hij vliegt, of de motoren tijdens het vliegen aanstaan, tegen of met de draairichting met de aarde mee, de aanwezigheid van een (co)piloot en stewardessen, windrichting, en de stand van de beurzen op de desbetreffende dag.

...en ze meten het niet in liters maar in gallons (of hoe je het ook mag typen).

Niet te zeggen De hoogte is een belangrijke factor in het verbruik. Daarnaast wind, en snelheid. gewicht

Dan kijken we even op onderstaande link. Daar staat: - maximale brandstof: 310.000 liter. - Actieradius: 10.400 / 15.100 km Dus dan kom je uit op 20 tot 30 liter per kilometer. valt nog best wel mee met 550 mensen aan boord, probeer dat maar eens met auto's voor elkaar te krijgen!!!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Airbus_A380

Wordt nie tper km gemeten maar per uur, verder uiteraard afhankelijk van wind hoogt vliegsnelheid

Vliegtuigen gebruiken nauwelijks brandstof om te vliegen, de turbines zijn namelijk luchtcompressors, waardoor vliegtuigen niet vliegen, maar door de lucht worden opgelift

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=q2p-taohj6I

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100