Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op vliegtuigspotters-sites als www.luchtzak.be worden vliegroutes genoemd als UL607. Hoe kom je aan info hierover?

Ik heb tevergeefs het internet afgezocht naar betekenis en kaartmateriaal waarop deze vliegcorridors te zien zijn. Hoe komen die vliegtuig/contrail-spotters aan die info?

Zie bijvoorbeeld op www.luchtzak.be :
http://www.luchtzak.be/forums/viewforum.php?f=25

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
872
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
vroeg ik me ook af toen ik deze site bezocht: http://www.flightradar24.com/ mogelijk is alle informatie van de radars openbaar (het is immers niet geheim), een andere uitleg heb ik hier niet voor!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Volgens mij zijn het vluchtnummers van aankomst en vertrek met tijden en de sluis/baan.
Voor Schiphol heb ik het wel eens bekeken als ik zelf op reis ga. Ook voor als je iemand gaat ophalen of er vertragingen zijn.

België heeft meerdere airports.

Hewwon even Google op "België vliegveld" doen met de naam die je wil hebben. Zie toegevoegde link.

Toegevoegd na 57 seconden:
Correctie "Hewwon" = Gewoon
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit vond ik op Google, maar de site opende niet, daarom 1e regels gekopieerd:
bevestig terug de vliegroute. - Druk op ALGOI en vul bij VIA/GO TO: UL 607/LARED in,. terug op 2R klikken en bevestigen. - Nu is de route volledig,en moeten ...
www.leer-vliegen.be/Airbus.htm - In cache

het heeft dus te maken met luchthavenbenamingen. Misschien kun je een andere site vinden met soortgelijke afkortingen als je bv hoe leer ik vliegen intikt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als je kijkt op http://www.ais-netherlands.nl/aim/110421-110602/eAIP/html/index-en-GB.html en dan links klikt op Part 2 En Route -> ATS Routes -> Upper ATS Routes dan vind je wat informatie over de routes voor Nederland. Op http://www.ais-netherlands.nl/aim/110421-110602/eAIP/html/graphics/eAIP/ENR-6-3-1-A2m.pdf vind je zelfs een kaart met de routes. Wellicht heeft Belgie ook zo'n site.

Toegevoegd na 28 minuten:
Zie http://www.ivao.be/category/charts-details-tags/enroute-charts?page=2 voor wat Belgische kaarten (maar let op, die is van een site over flight simulation, dus de kaarten hebben geen officiele status.)
(Lees meer...)
gvrox
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding