Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Loopt de buitenlandse (Europese) briefpost momenteel nog vertraging op vanwege het coronavirus?

Ik heb briefpost verstuurd naar Frankrijk en zit al een paar dagen te wachten op een respons. Afgelopen maandag op de bus gedaan en vandaag de dag nog geen bevestiging van ontvangst door de geadresseerde. Niet aangetekend verstuurd. Gewoon een internationale postzegel gebruikt. Is dit gebruikelijk in deze coronatijd?

3 jaar geleden
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja, er is vertraging door het coronavirus. De website www.postnl.be meldt op 11 augustus 2020 dat de postbezorging naar/in Frankrijk een vertraging heeft van 1 tot 8 dagen. Die 1 tot 8 dagen komt dus bovenop de normale duur van de bezorging. De reden is dat vanwege corona sinds 23 april de postdienst La Poste de openingstijden voor het verwerken van postvolumes heeft teruggebracht naar 4 dagen per week.
Bron: https://www.postnl.be/zakelijke-oplossingen/verzenden/internationaal-post-verzenden/vertragingen-internationale-postbezorging/
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding