Waarom heeft de NS slechts 1 oplaadpunt voor de OV-chipkaart op de grotere stations?

Vanmorgen ben ik vanaf station Groningen gereisd en daar was slechts 1 oplaadpunt voor de OV-chipkaart. Dit apparaat was ook nog eens kapot. Toen ik aankwam op Utrecht Centraal was er ook slechts 1 oplaadpunt waar je zo'n 15 minuten voor moest wachten in de AH to Go. Waarom zijn er op dit soort stations niet meer oplaadpunten? Heeft de NS daar niet over nagedacht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De NS heeft vast wel nagedacht, maar niet goed genoeg. Het is bekend dat er te weinig oplaadpunten, ophaalpunten en kaartlezers zijn. Ze zijn er ook druk mee bezig, maar er is één probleem: het geld is een beetje op. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen zegt: "Het aantal kaartlezers en oplaadpunten op stations is afgestemd op het aantal reizigers dat met de OV-Chipkaart reist bij NS. Straks, als meer mensen met de ov-chipkaart reizen, komen er extra kaartlezers en oplaadpunten bij. (...) Naar verwachting medio 2010 zullen de NS kaartautomaten ook geschikt zijn als "ophaalpunt" voor het ophalen van saldo en producten (van NS en andere vervoerders). Op dit moment zijn de kaartautomaten alleen geschikt om saldo te laden, anonieme OV-chipkaarten te kopen en reizen op saldo te activeren." Grappig feit: op een relatief klein station als Almere Muziekwijk zijn wel meerdere oplaadpunten.

Op dit moment hebben mensen die met de trein reizen nog de 'ouderwetse' treinkaartjes. De OV-Chipkaart wordt nog niet al te veel gebruikt. Veel kaartautomaten hebben al ruimte voor OV-Chipkaartlaadpunten, maar die zijn er nog niet allemaal. Dat zal in de toekomst wel zo zijn. Het is op dit moment nog niet de moeite waard om, met name in het noorden en het oosten, OV-Chipkaartvoorzieningen te maken. (Niets ten nadele van het noorden en oosten, zelf jarenlang in Friesland gewoond)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100