Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke lichtgewicht vouwfietsen (max. 10kg) bestaan er voor maximaal 600 euro?

Ik vroeg mij af of er vouwfietsen bestaan die max. 10kg wegen en maximaal 600 euro kosten? Zo ja, welke?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Fietsen
5.2K
Bordensteker
6 jaar geleden
Dit blijkt wat veel gevraagd. De lichtste vouwfietsen van het bekende merk Brompton beginnen vanaf 9 kilo, maar daar betaal je voor: die zitten al boven de € 1000.
Goedkopere modellen zijn in het algemeen duidelijk zwaarder.
Het enig denkbare antwoord lijkt mij neer te komen op: “alleen tweedehands lichtgewicht vouwfietsen”. De Dahon Jifo vouwfiets met 16” wielen weegt 9,1 kg, maar is met € 708,95 te duur.
https://www.vouwfiets-expert.nl/alle-vouwfietsen?f=NDQ0OTYzNA&sort=pl De Dahon Mu Uno kostte in 2015 € 699 maar die is met 10,2 kilo iets te zwaar.
https://www.rijwielcentrale.nl/fietsen/stadsfietsen/vouwfietsen/dahon-mu-uno-2015 . Bij een duurtest viel een Mu Uno eerder flink door de mand:
https://www.fietsersbond.nl/nieuws/dahon-mu-uno-valt-door-de-mand/ Dat betrof de Mu Uno uit 2010, maar die was 11,5 kilo (voor een prijs van € 549).
Te zwaar gewogen en figuurlijk te licht bevonden dus! Ik stop met zoeken, want ik krijg toch echt de indruk dat je (met dit budget) naar het onmogelijke op zoek bent. Op een zó lichte vouwfiets kom je alleen door echt een wat zwaardere portemonnee te trekken. Tenzij je met een tweedehands genoegen neemt. Zo zou je mogelijk wél je slag kunnen slaan, want er zullen best wat mensen zijn die zich vergist hebben in het aantal keren dat ze zo’n fiets echt in de trein mee gingen nemen, en bij wie die fiets daarom nu in een hoekje onder staat te stoffen.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Beste bordensteker, eerst en vooral heel erg bedankt voor de reactie. Een bijkomende vraag, bestaan er ook ultralichte vouwfietsen (met 3 pf meerdere versnellingen) die niet meer dan 8kg wegen? Prijs maakt niet uit, ben gewoon benieuwd...
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
(met 3 of meerdere versnellingen* bedoelde ik) :)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Nu de vraag middels aanvullende reacties beantwoordbaar gemaakt is, kan ik alsnog een antwoord geven.

Met een carbon frame is een fiets van 6,9 kg in Engeland al binnen handbereik gekomen. De eerste productiebatch van de basisversie zonder versnellingen is vorig jaar geleverd, en de leveringen van de eerste versie met versnellingen is kennelijk ook al achter de rug. Dat betrof koop bij voorintekening.
https://www.kickstarter.com/projects/261988372/hummingbird-the-worlds-lightest-folding-bike

De versie met 4 versnellingsnaaf is nu te koop voor £ 3745 (Engelse ponden), en binnen het VK komt er nog 50 pond aan verzendkosten bij. Voor buiten het VK is dat 100 pond. Alles inclusief de Engelse BTW.
https://hummingbirdbike.com/shop-now/

“De beste vouwfiets als het om gewicht en snelheid gaat”
http://www.expertreviews.co.uk/outdoor/1406187/best-folding-bike-2017-the-best-singlespeed-and-geared-folding-bikes-from-300
(Lees meer...)
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding