hoe lang rij je over 18 km met de scooter?

ik heb zelf een scooter 45 km p/u.
in de zomervakantie wil ik een rit maken van 18 km,
maar mijn vraag is hoe lang rij je over 18 km?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je in één stuk vol gas gaat: 18/45*60 = 24 minuten

Je scooter rijdt maximaal 45 km/u. Je moet steeds stoppen, bijvoorbeeld bij het oversteken. Reken daarom op een gemiddelde snelheid. Bijvoorbeeld 30 km/u. Die 18 km, is dat hemelsbreed? Of volgens een routeplanning? Als het hemelsbreed is, doe er dan 25% tot 40% bij. Reken dus op 18(km) / 30 (km/u) = 0,6 u ofwel 36 minuten. Toegevoegd na 7 uur: Oh, ja: die symbolen als km en u en km/u kun je behandelen als je bij algebra hebt geleerd. Dat betekent ook, dat die p in p/u fout is. Deze fout is uit Amerika komen overwaaien.

normaal een 250minuten Toegevoegd na 35 seconden: normaal een 25 minuten

Misschien kun je iets meer info geven. Welk land en hoe zijn de wegen? als het gewoon een mooie rechte geasfalteerde weg is of een bergweg met zand etc.. Toegevoegd na 1 minuut: reken op een gewone weg op ongeveer een half uurtje...

Ik rij zelf enorm veel, normaliter rij ik gemiddeld 34 kilometer in een uur, als het een onbekende weg is. Dan moet je toch wat voorzichtiger rijden en vaker om je heen kijken. Op een bekende weg kom ik eerder tegen de 41 kilometer per uur. Als het binnen een stad is of veel binnen de stad, dan moet je gemiddeld een tot anderhalve minuut stil staan voor ieder verkeerslicht dat je tegenkomt. Al met al zul je hoe dan ook een half uur onderweg zijn, het kan maar een paar minuten schelen.

Met stadskernen onderweg ongeveer drie kwartier.(daar mag je ook maar 30) Recht toe, recht aan ongeveer 1/2 uur. Wel ben je in een stad met een scooter sneller dan een auto, de reden waarom pizza's met scooters worden gebracht.

36 minuten. je rijdt gemiddeld 30km/uur, dat is 0.5 km per minuut. 36 x 0.5 = 18

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100