Waarom rijdt mijn snorfiets in de regen langzamer?

Het gaat om een Peugeot Fox blauw kenteken. Met droog weer wil hij wel max 34 km/u rijden. Maar met dat natte weer zit hij er zeker 5 km/u onder. Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Minder grip door het natte wegdek. Zie het als fietsen op een bevroren vijver, je moet veel harder trappen om snelheid te maken want het wiel slipt op de ondergrond. Met nat weer is dat natuurlijk minder extreem als op ijs, maar is hetzelfde principe. Toegevoegd na 17 minuten: Ik lees mijn vraag even terug en zie door de reacties dat het wat verwarrend is. Dat ijsverhaal is niet de juiste keuze. Ik bedoel niet het slippen maar de weerstand is anders. Banden die op droog wegdek rijden hoeven geen water af te voeren wat bij nat wegdek wel het geval is.

Dat komt omdat er vocht tussen je bougiedop komt (met regen rij je door plassen), koop een siliconen bougiedop erop en je kan weer doorgassen

Bronnen:
http://www.scooter-freaks.nl/forum/showthr...

Dat komt misschien omdat je ietsje zwaarder bent doordat alles nat is. Al die druppels bij mekaar, op je kleren en op je snorfiets moet je ook allemaal meezeulen.

Ik denk dat een combinatie van factoren is wind grip wegdek etc maar waarschijnlijk de lucht intake ik vermoed dat luchtvochtigheid toch mee speelt misschien dat je luchtfilter bij de carburateur vochtig wordt ? en daar je luchtmix minder explosief wordt dus minder krachtig.

ik denk dat vochtige lucht minder zuurstof bevat dan droge lucht. De motor zuigt meer water in, dat in de motor verandert in waterdamp en dat remt de verbranding af.omdat daar veel zuurstof voor nodig is.

Dat komt omdat het mengsel dat onstaat in je carb. minder zuurstof bevat en meer vocht. Je kan hiervoor een ander luchtfilter bestellen. Misschien zit er een gaatje in je rubber tussen je carb. en je luchtfilter waardoor er ook meer vocht binnen komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100