Wie heeft er ervaring met shell fuelsave?

Ze zeggen op de reclame dat je 1 liter per tank bespaart, dus als je auto 1 op 20 rijdt { wat bijna niemand haalt op benzine} zou je 20 km meer kunnen rijden met een volle tank. Nu is deze benzine bijna 0.05 cent duurder dan normale benzine dus ben je toch duurder uit met die fuelsave terwijl ze op de reclame zeggen voor het zelfde geld.
Wie heeft dit ooit getest en wat is je ervaring?

Toegevoegd na 14 minuten:
ervaringen met andere speciale brandstoffen is ook goed
zoals bijv de excellium van texaco

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het alleen over geldbesparing wil hebben is de duurdere brandstof gewoon duurdere brandstof. Je rijdt er iets zuiniger mee. Maar dat zuiniger rijden heft de meerprijs van de brandstof niet op. Er is ook een milieuwinst te boeken en mensen die hier om geven en het er voor over hebben kunnen er daarom voor gaan. Echte milieuwinst boek je echter door je auto te laten staan of door een hybride auto aan te schaffen. In mijn koeriersdienst heb ik wel ervaring met eco diesel. Het kost je gewoon geld wanneer je met die moderne brandstof gaat rijden. Het is wel zo dat het minderverbruik effect pas na enkele tankbeurten optimaal wordt. Wat wel kan helpen is zgn olietoevoegingen. Hierdoor wordt de smering beter en vormt er zich een laagje op de onderdelen die smering nodig heeft. Wij hebben het ooit uitgetest op een wat oudere auto. Niet meer olieverversen alleen bijvullen. Dit bleek bij ons wel een uitkomst. De auto verbruikte nogal veel olie. Dit werd gestopt en het brandstofverbruik nam iets af. Van 1 : 22 werd het verbuik 1 : 23,5. De auto reed na de toevoeging nog zo'n 130.000 km en werd afgeschreven bij een totale km stand van 320.000. Toen kregen we problemen met wielophanging en dergelijke. De motor was nog prima.

Inderdaad je rijd wel wat zuiniger maar de grootste besparing haal je altijd nog uit je eigen rijstijl daar verdien je het meest aan.

Het zijn gewoon vieze oplichters. Heel veel blabla : beter voor het mileu, betere prestatie en beter voor de motor. Kort na de uitvinding van benzine wisten ze al dat het kon : meer kilometers met minder brandstof. (note: de eerste "benzine" motor liep op waterstof, verkregen door elektrolyse. De uitvinder is Riva da Silva). Terug naar de geweldige "uitvinding" van Shell en de andere waar ze alleen maar rijker van worden (aangezien je meer betaald en gezien het feit dat de additief waarschijnlijk niks ander is al aceton, oftewel nagellakremover! Ik heb een goede website gevonden die het duidelijk uitleg (in het Engels), hoe het rendement met aceton behaald wordt. De verbranding wordt verbeterd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100