Wat mag wettelijk gezien op de openbare weg qua kleuren met een carwrap?

Ik ben aan het rondkijken voor een carwrap, nu weet ik dat bepaalde kleuren in Nederland niet op de openbare weg mogen (zoals bijvoorbeeld chroom)
Maar wat mag allemaal wel? Ik heb namelijk een geweldige "kleur" gevonden maar twijfel over de wettelijke toelaatbaarheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

De RDW heeft geen kleurenwaaier. Er is wel een kapstokartikel, artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1994: "Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd. " Bedenk dus zelf of de voorgenomen kleur kan leiden tot hinder voor anderen. Als je auto letterlijk oogverblindend wordt als de zon erop schijnt, is het wachten tot de politie je auto van de openbare weg laat verdwijnen. Wat je in ieder geval moet doen, is de RDW informeren als de basiskleur van je auto veranderd is. Die moet namelijk op het kenteken worden vermeld. Toegevoegd na 9 minuten: De "Regeling tot uitvoering de hoofdstukken III en VI van de Wegenverkeerswet 1994 (Regeling voertuigen)" zegt het aldus: . "Personenauto’s mogen niet zijn voorzien van: a. meer lichten en retroreflecterende voorzieningen dan in de artikelen 5.2.51, 5.2.51a, 5.2.57 en 5.2.57a is voorgeschreven of toegestaan, en b. in het voertuig aanwezige lichten of objecten die licht uitstralen naar de buitenzijde van het voertuig." Er mag dus niet meer reflecteren dan op een standaardauto reflecteert.

Bronnen:
https://www.rdw.nl/Particulier/Lists/Aanvr...

Chrome mag wel gewoon hoor. Er staat nergens dat het niet mag. Er is inderdaad zoiets als een kapstopwet in Nederland. Maar ik denk niet dat chrome daaronder kan vallen. Er rijden namelijk toch bijzonder veel vrachtwagencombinaties rond die zo'n mooie enorm grote trailer eraan hebben hangen die helemaal in chroom is uitgevoerd. Dat spiegelt enorm natuurlijk en ik zie ze dagelijks wel op de weg. Die zijn van Campina volgens mij. Maar ook anderen hoor. Dat is gewoon toegestaan. Dus ik neem aan dat een chrome wrap op een auto ook wel zou mogen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100