Welke winterbanden voldoen bij dit busje en gebuik en rijgedrag?

Het gaat om een Opel MOVANO 1.9DTI 2.8T, 13 jaar oud. kmstand : 220.000
- Wordt vooral gebruikt voor vervoer minder valide en 5-6 honden en vrijwilligerswerk, meestal ritten van gemiddeld 45 km per ( elke) dag in Groningen-Drenthe.

Maken winterbanden nu echt zoveel meer uit ivm veiligheid/grip op wegdek en wat zijn de "bekende commercie praatjes?" :)
-Waar kunnen we op letten bij deze keuze maken mbt vooral prijs/kwaliteit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Winterbanden zorgen voor een betere wegligging en een kortere remweg op sneeuw en ijs. Alleen het benzineverbruik is een fractie hoger. Zelf rijd ik met Dunlop ( hoge kwaliteit ). Continental en Michelin zijn ook goed.

Het grote verschil tussen winter en zomerbanden zit hem in de samenstelling van het rubber. Bij zomerbanden wordt het rubber onder de 7°c te hard om nog een goede grip te hebben. Winterbanden blijven bij lage temperaturen "soepel" waardoor ze een betere grip hebben. Belangrijk daarbij is op te merken dat het zéér af te raden is om met winterbanden de zomer door te rijden : die banden slijten dan als sneeuw voor de zon wegens te zacht rubber. Komt er uiteraard ook bij dat winterbanden een grovere tekening hebben om beter water af te voeren. In sommige landen zijn die banden zelfs verplicht in het winterseizoen. De meeste merken zijn goed zolang ze maar niet uit China komen. Ikzelf rij met: Michelin, Vredestein, Continental en Goodyear.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100