Is iemand die de auto op zijn naam heeft verplicht deze op zijn naam te verzekeren? (zie toelichting)

Bij vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/vervoer/overig/auto-naam-verzekeren-naam-geregistreerd.368363 werd me dit niet genoeg duidelijk.

Paar mensen delen al jaren een auto. Persoon A gebruikt de auto het meeste en auto staat op zijn naam (dus ook wegenbelasting).
Persoon B gebruikt de auto ook soms, en heeft nog een 2e auto in de verzekering waardoor al met al voordeliger was dat hij zorgde voor de verzekering van de "deelauto".

Zonet volgens routine keuring op de weg door politie (alles was verder oke gelukkig) zou persoon A volgens deze constructie niet (volledig) verzekerd zijn ALS hij bv een ongeval zou veroorzaken?
(Bij mijn weten is het VOERTUIG verzekerd en is het eigen keuze als mensen auto delen?)

Volgens de politie was nodig DIRECT nodig dat persoon A een EIGEN verzekering afsloot en dit werd ter plekke geregeld.

Dit komt op mij best heftig over maar neem aan dat politie de regels beter kent dan ik!
Hoe zit het nu dan ineens met de lopende verzekering van persoon B ? Geen opzegtermijn bv ? (tenzij je bv een vrijwaring eerst kan overleggen van de vorige auto; doorverkocht of naar de sloop?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste verzekeraar willen de auto op naam van de bezitter dus eigenaar van de auto er zijn wel uitzonderingen zoals voor je kinderen. Maar als de auto verzekert is is hij verzekert wie er ook in rijd. zie verder ook de link.

Bronnen:
http://www.ohra.nl/autoverzekering/auto-ve...

Al jaren staat mijn auto op naam van mijn vriend en de verzekering op mijn naam. Zolang de verzekerings papieren in de auto liggen en je altijd kunt aan tonen dat deze verzekerd is is het goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100