Ik neig naar het kopen van een Audi s6 kan ik deze ombouwen naar Lpg en wat kost dat ongeveer?

Ik vind het eigenlijk verschrikkelijk om een zon auto om te bouwen naar Lpg maar ik rijd tussen de 25 en 30.000 per jaar dus om het financieel haalbaar te krijgen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kosten kunnen varieren van 800 tot aan 2500,- Maar is hij dan ook klaar en goed? Denk aan een eventuele "verharde" cilinderkop, de tank in of onder de auto, of een mooie ringtank in de plaats van je reservewiel. Kunnen nadien de kosten wel uit gelet op het plaatsen van de installatie en de eventuele extra onderhoud en de verhoging van de houderschapbelasting en het brandstof meer verbruik. Zeker met een Audi wat van zichzelf al een zware auto is dan kan ik je wel vertellen dat het geen goedkope jongen is met de houderschapbelasting. Dat zijn allemaal zaken die je je moet gaan overwegen. Daarnaast rijd niet elke wagen goed op Lpg ( ongeacht of u nu een vialle of iets anders inbouwt ). Beter en efficiënter is om te gaan kijken naar een tweedehandswagen die al rijd op gas. U kunt dan aan de hand van een testrit altijd nog oordelen of de wagen lekker of goed rijdt. Mooier is om uit te kijken naar een wagen die al vanuit de fabriek al is voorzien van Lpg. Deze wagen geven veelal de minste problemen voor wat het gassysteem betreft. Maar ook met Lpg geldt vaak, goedkoop is duurkoop. Ik heb jaren Lpg gereden en is mij altijd goed bevallen, doch ik heb tot twee maal toe een wagen gehad met een "aftersale inbouw", en dat doe ik dus nooit meer. Lees voor de aardigheid problemcar maar eens door over het onderwerp oudere wagens en nieuwe lpg installaties. Succes en veel wijsheid gewenst.

De kosten hiervoor zullen rond de € 2.000 liggen.

Vooral japanse wagens durven al eens problemen te vertonen na lpg inbouw, europeanen hebben hier over het algemeen minder last van. Welke s6 zou het worden? Aangezien algemeen geweten is dat lpi en turbocharged engines goed samen gaan :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100