Maakt het aantal pk uit hoeveel belasting en/of verzekering je betaald voor een auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

belasting is inderdaad afhankelijk van: brandstof, gewicht en gemeente. Dus het vermogen is niet van toepassing. verzekering is wat ingewikkelder: hier wordt gekeken naar kansen tot schade. Acturaten hebben dan ook een balans berekent tussen o.a. aantal jaren rijbewijs (leeftijd) en vermogen van een auto. het zal geen verschil maken of je auto 90pk of 130pk is, maar bij 300pk zal de verzekering hoger zijn. (meestal is een auto met meer pk's ook duurder, dus ook dat heeft er EXTRA invloed op)

Nee het gaat om de brandstof en gewicht en soort auto

De wegenbelasting wordt bepaald aan de hand van de brandstof en de provincie en het gewicht van de auto. De verzekering aan de hand van de woonplaats en de waarde van de auto.

Voor de wegenbelasting is dit niet relevant. Voor verzekeringen is dit ooit wel een eis. Zo is er voor jonge onervaren bestuurders ooit een maximum aantal pk's voor de verzekering. Wanneer je 24 of jonger bent kun je problemen krijgen met het vinden van een geschikte verzekering wanneer je auto meer dan 150 PK heeft. Ook eisen ze voor extreem snelle gevallen ooit een aantal schade vrije jaren. Maar verzekeringspremies worden op verschillende manieren berekend. Sommige op gewicht, andere op type auto weer andere op cataloguswaarde, maar zo ook ooit op vermogen. Mogelijk veranderd het wegenbelasting stelsel in de toekomst. Ze willen het baseren op de CO2 uitstoot, en een auto met veel vermogen heeft vaak een hogere uitstoot (onze politiek kennende duurt het jaren voordat dit rond is dus je hoeft je niet druk te maken).

een Golf Gti-tje is in de verzekering (zéker bij jonge bestuurders) een stuk duurder, als een Golf 1.2 Tsi Wegenbelasting is met deze Site zo uit te rekenen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100